Putin a semnat. Rusia va colecta ADN de la toate personale suspectate de infracţiuni

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Wikipedia.org)

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care extinde lista celor care fac obiectul înregistrării genomice obligatorii (recoltare de ADN) inclusiv pentru persoanele suspectate de infracţiuni. Documentul respectiv a fost publicat luni, scrie TASS.

Anterior, înregistrarea genomică era obligatorie doar pentru persoanele condamnate la închisoare pentru infracţiuni grave sau deosebit de grave, pentru infracţiuni împotriva integrităţii şi libertăţii sexuale, precum şi pentru persoanele neidentificate al căror material biologic a fost colectat în timpul investigaţiilor.

Noile norme prevăd că prelevarea şi înregistrarea obligatorie a ADN se aplică tuturor condamnaţilor la închisoare, precum şi celor suspectaţi sau acuzaţi de comiterea unei infracţiuni şi celor supuşi arestării administrative.

Potrivit actului normativ, condamnaţii şi suspecţii pot solicita distrugerea informaţiilor lor genomice dacă au dreptul la reabilitare. Persoanele supuse arestării pot face acelaşi lucru în cazul în care hotărârea judecătorească privind infracţiunea lor este anulată.

Legea, cu excepţia unei părţi, va intra în vigoare la 90 de zile de la publicarea sa oficială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe