Putin, acţiune de PR. Vizitează soldaţii răniţi în Ucraina: Cu toţii sunt eroi

Putin, in vizita la spital
Putin, in vizita la spital (captura video)

Presa de stat rusă a prezentat o întâlnire a preşedintelui Vladimir Putin cu soldaţii răniţi în timpul ofensivei Moscovei în Ucraina, aceasta fiind prima sa vizită publică de la lansarea invaziei.

Canalul de ştiri Rossiya-24 l-a arătat pe Putin purtând un halat alb peste sacou şi discutând cu soldaţii ruşi la spitalul militar Mandryka din Moscova.

După ce s-a întâlnit cu răniţii, Putin a declarat în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali: "Aceştia sunt oameni care îşi riscă sănătatea şi viaţa de dragul oamenilor şi copiilor din Donbas, de dragul Rusiei. Cu toţii sunt eroi".

Reamintim că, în timp ce Putin îi prezintă drept eroi pe soldaţi, din Ucraina vin zilnic informaţii cutremurătoare despre clădiri civile distruse nemilos, infrastructura făcută praf, cadavre, torturi, violuri - inclusiv ale unor copii -, toate comise în numele "denazificării Ucrainei."

Între timp, peste 29.000 de mame rusoaice îşi plâng fiii ucişi. Unele dintre ele, pe lângă pierderea fiilor pe care Putin îi numeşte eroi, au avut parte şi de bătaia de joc a statului. De exemplu, părinţilor unor soldaţi care au murit în timpul scufundării crucişătorului Moskva li s-a spus că nu vor primi compensaţii, căci vasul (lovit cu rachete de ucraieneni) s-a scufundat în urma unui accident.

Novaya Gazeta. Europe a publicat povestea mamei unuia dintre recruţi care a istorisit modul în care comandamentul militar rus tratează rudele soldaţilor decedaţi. Ea a împărtăşit, de asemenea, mărturiile militarilor răniţi care se află încă în spitale, şi ale căror nume nu sunt dezvăluite din motive de siguranţă.