Putin ar pune la cale un nou asalt asupra Kievului. “O sinucidere”, susţine o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării

Vladimir Putin
Vladimir Putin (The Epoch Times)

Kremlinul a cerut Ministerului Apărării să pregătească un plan pentru o ofensivă pe scară largă în Ucraina, inclusiv o nouă încercare de a cuceri capitala Kiev, relatează Adevărul, care citează un raport al publicaţiei Important Stories.

O sursă apropiată ministerului rus al Apărării, citată de Important Stories, a declarat că starea de spirit în rândul militarilor a ajuns la stadiul de “panică", un cuvânt folosit chiar de ofiţeri.

“Planurile de a ataca din nou Kievul sunt, într-adevăr, în curs de elaborare, dar numai pentru că aşa cere conducerea ţării. Nimeni nu crede în punerea în aplicare a acestor planuri, ar fi o sinucidere”, a precizat sursa.

Prima tentativă de cucerire a Kievului, în primele săptămâni ale invaziei, s-a transformat într-un eşec major pentru Rusia, care a înregistrat numeroase victime şi s-a confruntat cu un val de acuzaţii la adresa armatei ruse privind comiterea de crime de război în oraşul Bucea.

De asemenea, Ucraina avertizează că Moscova comasează sute de mii de soldaţi la graniţă pentru o nouă ofensivă masivă, cu doar câteva săptămâni înainte de prima aniversare a invaziei Rusiei, potrivit The Hill.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur Occidentului când a anunţat că Rusia îşi adună forţele pentru a se “răzbuna”.

“Acum Rusia îşi concentrează forţele. Ştim cu toţii acest lucru. Se pregăteşte să încerce să se răzbune, nu doar împotriva Ucrainei, ci şi împotrivă unei Europe şi a unei lumi libere”, a declarat Zelenski la o conferinţă de presă alături de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe