Putin are cel puţin trei sosii, consideră şeful serviciilor secrete ucrainene

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Kirill Budanov, şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina, consideră că preşedintele rus Vladimir Putin are cel puţin trei dubluri, relatează Ukraine Today.

Potrivit acestuia, există specialişti în serviciile de informaţii care sunt specializaţi în acest sens.

"Eu personal nu sunt un 'expert în Putin', să spunem aşa. Pentru mine, există exact trei dubluri, pe care personal le văd imediat", a adăugat Budanov.

El a mai spus într-un interviu că destul de mulţi oficiali ruşi au încercat să împiedice o invazie la scara largă a Ucrainei, deoarece au înţeles la ce ar putea duce acest lucru.

"Dar, după cum ştiţi, în Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană. Şi i s-au dat informaţiile pe care a vrut să le vadă. În plus, au existat anumite ciocniri în interiorul Kremlinului, care au avut o influenţă puternică asupra deciziei finale", a adăugat el.

De asemenea, Budanov a precizat că decizia finală privind o invazie la scară largă a fost luată în jurul orei 15:00, pe 23 februarie.

Problema posibilei prezenţe a dublurilor preşedintelui rus a fost discutată în mod repetat în mass-media. Oamenii au observat schimbări la nivelul feţei şi în comportamentul liderului de la Kremlin.

Anterior, activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin a declarat că Putin foloseşte periodic serviciile unor dubluri care îndeplinesc funcţii operaţionale.