Putin graţiază un KGB-ist condamnat pentru crimă

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a graţiat un fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a fost condamnat în 2012 la 11 ani de închisoare sub acuzaţia de crimă.

Decretul, a cărui copie a fost publicată pe site-ul guvernului pentru informaţii oficiale, îl graţiază pe Dmitri Maximov şi îi curăţă dosarul penal.

Maximov a fost condamnat de uciderea unui bărbat într-o bătaie în stradă, a relatat site-ul de ştiri Znak.com. Acesta a pledat nevinovat, declarând în faţa judecătorilor că a fost jefuit şi bătut, şi că şi-a recăpătat conştiinţa abia când a ajuns în custodia poliţiei. Atât el cât şi victima sa erau beţi la momentul incidentului.

În 2012, o instanţă din Moscova l-a achitat pe Maximov prin decizia unui juriu, dar o curte militară din regiunea Vladimir a întors ulterior această decizie.

Peste 500 de rezidenţi din regiunea Vladimir au semnat o petiţie susţinându-l pe Maximov. Camera Publică locală i-a trimis o scrisoare lui Putin, care a condus FSB (fostul KGB) din 1998 până în 1999, cerându-i să-l graţieze pe Maximov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe