"Putin mi-a spus..." Declaraţia care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. Gândirea bolnavă de la Kremlin

Margarita Simonian
Margarita Simonian (Antopn Nevoderezhkin, TASS)

Rusia pare fericită să profite de poziţia sa de exportator cheie pe multe dintre pieţele mondiale de mărfuri, convinsă că poate da vina pe alţii pentru suferinţa pe care o generează.

Acest lucru reiese nu doar din acţiunile Kremlinului ci şi din declaraţiile celor din siajul puterii. Astfel, Margarita Simonian, redactor-şef al canalului de ştiri RT - închis în Europa şi în SUA - a glumit săptămâna trecută, la o conferinţă, spunând că "toată lumea (de la vârful Rusiei n.a.) speră la foamete acum, pentru că atunci când foametea va lovi, îşi vor da seama că trebuie să fie prieteni cu noi şi că sancţiunile vor fi ridicate".

Margarita Simonian este directoarea principalului canal al televiziunii publice ruse RT. Acest canal este apropiat de guvern şi, prin urmare, serveşte, de asemenea, drept propagandă pentru regimul rus. În contextul războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a decis să interzică difuzarea canalului în străinătate.

Pe lângă faptul că este responsabilă de RT, Margarita Simonian este cunoscută ca fiind o apropiată a lui Vladimir Putin. Ea i-a fost alături săptămâna trecută în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. După cum relatează Het Laatste Nieuws, Simonian a făcut câteva dezvăluiri despre războiul din Ucraina. În primul rând, ea a spus că Moscova "îşi pune toate speranţele în foamete", precizând că acest lucru a fost spus "de mai multe ori de diferite persoane". "Aceasta înseamnă că foametea va începe acum, iar ei [Occidentul] vor ridica sancţiunile şi vor redeveni prieteni cu noi, deoarece îşi dau seama că nu există altă cale".

Reamintim că Ucraina şi Rusia reprezintă 30% din exporturile mondiale de grâu. Prin blocarea stocurilor ucrainene, ruşii joacă pe şantajul foamei.

De asemenea, potrivit HLN, vorbind într-o emisiune TV, în acest weekend, despre invazia din Ucraina - care în mass-media rusă este numită "operaţiune specială" -, Margarita Simonian a mai susţinut că "există un număr mare de nazişti şi persoane îndoctrinate cu care nu poţi face nimic altceva decât să le execuţi conform regulilor Republicii Populare Doneţk. Doneţk, unde, ca un memento, este în vigoare pedeapsa cu moartea".

În cele din urmă, Margarita Simonian a explicat de ce armata rusă nu loveşte mai tare în unele dintre marile oraşe din Ucraina.

"Putin mi-a spus: 'Vrem să transformăm aceste oraşe în Stalingrad' [Bătălia de la Stalingrad este considerată una dintre cele mai sângeroase bătălii din istorie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial]. Este adevărat, şi oamenii noştri sunt acolo. Acestea sunt oraşele noastre viitoare. Aceasta este ţara noastră şi poporul nostru. Va trebui să reconstruim totul mai târziu", a mai declarat propagandista apropiată de guvernul rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe