Putin reînvie tradiţiile sovietice de 1 Mai (revista presei)

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. (ALEXEY DRUZHININ / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
02.05.2012

Aproximativ 2,5 milioane de persoane au luat parte la manifestaţiile de 1 Mai organizate pe tot cuprinsul Rusiei, scriu cotidianele moscovite de miercuri, subliniind că una dintre cele mai numeroase acţiuni - cu peste 120.000 de participanţi - a fost cea de la Moscova, condusă de preşedintele în exerciţiu, Dmitri Medvedev, şi de cel ales, Vladimir Putin.

Kommersant relatează că la mitingurile din capitala rusă comuniştii au luat pe neaşteptate apărarea Bisericii Ortodoxe Ruse, naţionaliştii au exclamat 'Hristos a înviat', iar la marşul sindicatelor şi al partidului de guvernământ, Rusia Unită, au participat Medvedev şi Putin înşişi.

Putin întoarce tradiţiile sovietice, titrează Vedomosti. Cei doi lideri ruşi au condus 'un autentic marş al milioanelor', aşa cum doreşte să organizeze opoziţia rusă pe 6 mai, în ajunul învestirii lui Putin la Kremlin. Manifestaţia nu a fost foarte convingătoare, dar s-a desfăşurat de o manieră 'foarte sovietică'. Oamenii purtau portretele lui Putin cu citatele sale şi lozinca 'Oamenii muncii sunt pentru Putin şi Medvedev'. Acţiuni similare au avut loc în toată ţara.

Rossiiskaia Gazeta relatează că, după demonstraţie, Medvedev şi Putin au mers la o berărie cunoscută din centrul Moscovei, unde au băut bere nefiltrată. Deşi cei doi erau aşteptaţi cu masa întinsă, ei s-au apropiat ca şi clienţii obişnuiţi de tejghea, unde Medvedev şi-a luat cartofi fierţi cu peşte, iar Putin cartofi prăjiţi cu un cârnăcior din carne de oaie.

Ministerul rus al Justiţiei consideră mitele din apărare ca fiind obişnuite, scrie oficiosul Izvestia. Vicepremierul Dmitri Rogozin, responsabil de complexul militaro-industrial, consideră, în schimb, corupţia în acest domeniu trădare de patrie şi promite să lupte până la capăt cu acest flagel. Justiţia rusă nu a susţinut iniţiativa lui Rogozin, privind înăsprirea pedepselor pentru acte de corupţie comise în sfera coordonată de el. Ministerul Justiţiei a arătat în concluzia referitoare la proiectul de lege care propune o pedeapsă de 15 ani de detenţie şi o amendă imensă că mita în apărare nu se deosebeşte de cea 'civilă' şi că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor