Putin susţine că ocuparea de teritorii în zona Mării Azov este "un rezultat semnificativ" pentru Rusia

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, în timpul unei reuniuni online a Consiliului rus pentru Drepturile Omului, că ocuparea de noi teritorii ucrainene este un rezultat semnificativ al "operaţiunii speciale" din Ucraina, un termen oficial folosit de Kremlin pentru a descrie războiul din Ucraina.

"Desigur, pare a fi un proces de lungă durată, dar noile teritorii sunt un rezultat semnificativ pentru Rusia. Marea Azov a devenit o mare interioară. Chiar şi Petru cel Mare a luptat pentru accesul la Marea Azov. Şi, cel mai important, oamenii care trăiesc acolo sunt acum cu noi, şi sunt milioane de oameni. Acesta este cel mai important rezultat", a menţionat Putin, citat de Yahoo News.

În acelaşi timp, Putin a recunoscut că există un război, deşi propaganda rusă îl numeşte "operaţiune militară specială":

"Nu noi [ruşii - n.r.] am început acest război, ci în 2014, după lovitura de stat din Ucraina, el a fost început de autorităţile ucrainene, care au venit pe coridoarele acestui guvern cu ajutorul acestei lovituri de stat pentru a suprima voinţa cetăţenilor care trăiesc în Donbas".

Totodată, Putin a continuat să susţină că "singurul garant adevărat al integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul graniţelor sale actuale ar putea fi Rusia", în timp ce "elementele naţionaliste din Polonia visează să recupereze teritoriile vestice pe care Ucraina le-a obţinut datorită deciziilor lui Stalin după cel de-al Doilea Război Mondial".

Potrivit lui Putin, "asta este ceea ce se va face", dar "depinde de politicienii ucraineni" în viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe