R. Moldova pierde personalităţi notorii. Mai multe persoane publice au fost răpuse de Covid

(facebook.com)

Practic, nu e zi în care să nu aflăm că o persoană publică sau un medic, care a salvat poate mii de vieţi, este răpus de Covid-19, constată jurnalistul Alexandru Cozer, menţionând despre decesul jurnalistului-veteran şi prezentatorul de la Radio Moldova, Alexei Revenco.

Săptămâna trecută, la Chişinău au mai decedat din cauza virusului Wuhan care provoacă boala Covid-19 fostul deputat în Parlament şi ministru al Educaţiei Leonid Bujor şi Avocatul Poporului Mihai Cotorobai.

Crainicul Alexei Revenco trebuia să prezinte şi evenimentul de învestire a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe 23 decembrie, însă, a fost internat, împreună cu soţia sa fiind confirmaţi pozitiv la COVID-19.

În 2007 lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.

„Alexei Revenco - un om inteligent şi integru!!! Este un dezastru ce se întâmplă - zi de zi pierdem irecuperabil Oameni de Patrimoniu... Zi de zi Moldova devine orfană de personalităţi notorii care au adus faima ţării şi acestui popor. Extrem de trist”, a notat în context, fostul consilier municipal Oleg Cernei, care spune că a fost internat în aceeaşi secţie de terapie intensivă cu jurnalistul.

De menţionat că până în prezent în R. Moldova au decedat 90 de lucrărori medicali din cauza virusului comunist. Bilanţul cazurilor de Covid-19 în R. Moldova a ajuns la 149 662, iar 3156 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei.