Raeţchi, după ce Dragnea a dat detalii despre tentativa de asasinat: Am râs atât de tare încât a fugit pisica din cameră

Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit cu noi detalii despre presupusa tentativă de asasinat de care ar fi fost vizat.

"Pe scurt: au venit patru asasini trimişi de un om celebru în toată lumea, s-au cazat la Hilton, au umblat creanga după Dragnea prin Bucureşti şi i-au tot făcut semne cu degetul apoi, într-o noapte, l-au prins singur în maşină, l-au blocat din faţă şi din spate pe strada 13 Septembrie, dar el a condus foarte bine şi a scăpat cu viaţă, probabil undeva spre Calea Ferentari, la Prosper, lângă covrigărie. Am râs atât de tare încât pisica a fugit din cameră şi acum e de negăsit", a declarat Raeţchi.

Într-o postare ulterioară, liberalul a subliniat că paza asigurată de SPP demnitarilor vizează atât siguranţa lor fizică, cât şi protejarea intereselor statului.

"Fără această pază profesionistă legală, documentele demnitarului pot fi sustrase mult mai uşor, el poate fi vizat de atacuri informatice, poate fi şantajat pentru obţinerea unor date secrete, poate fi chiar răpit. Sau, în anumite cazuri, demnitarul poate traversa un episod psihotic, considerându-se victima unor conspiraţii sau asasinate fictive, situaţie care generează alerte absurde la nivelul opiniei publice şi la nivelul instituţiilor de siguranţă şi informaţii", a precizat Raeţchi.

Potrivit deputatului, pentru asta există servicii de pază a demnitarilor în orice stat din lume - iar refuzul de a accepta protecţia acestora este şi o formă de iresponsabilitate faţă de propriul stat.