Rafila îşi anunţă intenţia de a candida la europarlamentare din partea PSD: Conducerea partidului urmează să definitiveze lista

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila (Epoch Times Romania)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a anunţat, duminică, la Digi 24, intenţia de a candida la alegerile europene pe listele PSD, susţinând că demersul său a fost aprobat de organizaţia PSD Sector 2.

"Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă", a precizat Rafila, citat de News.ro.

De asemenea, ministrul a afirmat că are experienţa necesară pentru a ajuta România în Parlamentul European:

"Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European".

Totodată, întrebat dacă va renunţa la şefia Ministerului Sănătăţii, Rafila a răspuns că oricum se termină în curând un ciclu electoral şi va apărea un alt guvern.

"Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate", a adăugat el.