Raluca Prună: Umbra dragnismului peste CSM, ca şi peste societate, lucrează încă

Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a afirmat că votul din Consiliul Superior al Magistraturii de respingere a desfiinţării Secţiei Speciale de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie era de anticipat.

"Umbra dragnismului peste CSM, ca şi peste societate, lucrează încă. În fond Iordache mai prezidează uneori şedinţele Camerei. Aşa că nu ştiu de ce ne mirăm. Şi în CSM membrii sunt emanaţia votului. Şi acolo avem exact ce votăm sau ce permitem să iasă la un vot prea mic pentru a ne deranja să îl exercităm", a precizat Raluca Prună.

Tehnocrata susţine că "tumbele alambicate" cu observaţii de tehnică legislativă la un subiect atât de grav a cărui soartă trebuia de mult tranşată sunt "cam ca zugrăvelile peste un perete mucegăit - inutile".

"Mucegaiul rămâne, aşa că e păcat de vopsea şi de timpul pierdut. E mai simplu să dărâmi peretele şi să faci altul curat. Felicitări celor care au anunţat fără echivoc, responsabil, cum au votat. Indiferent de vot. Importantă e asumarea. Concluziile le tragem fiecare", a conchis Raluca Prună.

Reamintim că, joi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pe proiectul de lege depus de USR privind desfiinţarea Secţiei Speciale. Şedinţa a fost marcată de discuţii aprinse între membrii CSM care au cerut desfiinţarea SIIJ şi cei care sunt de părere că Secţia ar trebui să rămână activă, printre ei numărându-se judecătoarele Gabriela Baltag şi Lia Savonea.

Celebra Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a generat foarte multe controverse.

Văzută de mulţi judecători şi procurori drept un instrument creat de politic (la vremea respectivă, PSD) pentru a-i putea strânge cu uşa pe magistraţii incomozi, SIIJ s-a remarcat prin dosare puţine dar răsunătoare, deschise celor care supărau PSD-ul. De altfel, prima pe lista celor investigaţi a fost Laura Codruţa Kovesi. Totuşi, deşi s-a vorbit mult despre desfiinţarea acestei Secţii - unii dintre magistraţi chiar au ieşit în stradă pentru acest lucru - SIIJ nu s-a desfiinţat nici măcar după plecarea social-democraţilor de la guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne