Raluca Turcan critică pesedizarea instituţiilor publice de presă

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a criticat în termeni duri decizia premierului Victor Ponta de a da o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva situaţia de la TVR, decizie dezaprobată de altfel şi de liderul PNL Crin Antonescu.

Realizatorul TV Rareş Bogdan a fost propus de PNL pentru şefia TVR, însă când s-a votat în cele două Camere ale Parlamentului, nu s-a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi validat în funcţie pentru că cei de la PSD au boicotat votul şi au părăsit sala. Ponta a precizat că Antonescu avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă, cărora le promisese că "o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea".

Premierul a declarat că cea mai bună soluţie este de a da o ordonanţă de urgenţă, pentru ca TVR să continue să funcţioneze.

"Din punctul meu de vedere, nu puteam să lăsăm, la TVR nu mai e nimeni şef, se închide săptămâna viitoare, se pune lacătul pe uşă, pleacă toată lumea acasă. Prin Ordonanţa de Urgenţă nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus că Parlamentul se întruneşte vineri, se votează noul preşedinte director general, în regulă. Dacă nu e cvorum, atunci Birourile Permanente reunite pot desemna temporar pe 60 de zile o conducere. O să avem vineri ori în plen, ori în Birourile Permanente, desemnată o conducere şi TVR va continua să funcţioneze", a declarat Ponta.

Raluca Turcan consideră că "Guvernul Ponta continuă destabilizarea statului. După ordonanţe şi proiecte de lege cu dedicaţie, urmează o nouă încălcare flagrantă a rolului instituţiilor în stat: Guvernul Ponta se substituie Parlamentului şi dă o Ordonanţă de Urgenţă pentru numirea în birourile reunite ale Parlamentului a protejatului lui Adrian Năstase la şefia TVR - Valentin Nicolau".

"După ce fostul şef al biroului de presă de la PSD a fost numit la şefia Agerpres, urmează o nouă pesedizare a instituţiilor publice de presă. PSD continuă ofensiva de acaparare a puterii totale şi se pregăteşte pentru campaniile electorale de anul viitor. Aceasta este adevărata miză a schimbărilor şi nu “binele angajaţilor”, aşa cum minte Guvernul. Aceste instituţii de presă au nevoie de un management eficient şi profesionist în locul unor cenzori pesedişti. În TVR deja s-a instaurat teroarea pesedistă. Jurnaliştii şi colaboratorii corecţi devin incomozi şi sunt înlăturaţi, iar în locul lor sunt aduşi oameni de casă ai PSD. Solicit USL-ului să nu sacrifice libertatea presei şi profesionalismul acestor instituţii de presă în lupta dintre PSD şi PNL", a subliniat Raluca Turcan, într-un comunicat de presă, citat de Realitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne