Raluca Turcan, despre "cadoul otrăvit" primit de la PSD: Românii trebuie să cunoască prăpădul lăsat în urmă

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat într-o intervenţie telefonică la RFI că amânarea legii pensiilor este exclusă. Totodată, liderul PNL a afirmat că PSD a lăsat „cadouri otrăvite” Guvernului Orban, unul dintre acestea fiind facturi neachitate la PNDL în valoare de 5 miliarde de lei. Turcan a precizat că noul Executiv se aştepta la situaţia economică deosebit de grea pe care a primit-o la predarea ştafetei guvernării de către PSD şi nu se plânge, însă este normal să informeze românii în legătură cu aceasta.

”Am preluat o situaţie economică deosebit de grea şi trebuie să o stabilizăm. Evident, nu ne plângem, pentru că ne aşteptam la lucrul acesta, dar pe fond, fiecare român trebuie să cunoască ce prăpăd a lăsat în urmă Guvernul PSD”, a precizat Raluca Turcan.

În acest context, vicepremierul a anunţat că ”rubedeniile” şi „clienţii de partid” care au înţesat instituţiile statului vor pleca acasă unul după altul.

”Avem instituţii publice înţesate de rubedenii şi clienţi de partid. Aceştia vor pleca acasă unul câte unul, iar funcţionarii pregătiţi, harnici, competenţi nu trebuie să aibă nici o teamă. Practic banii risipiţi până acum vor fi economisiţi şi vor fi puşi angajaţii să lucreze în folosul priorităţilor românilor”, a precizat liderul PNL.

Legat de situaţia din ministere, Turcan declară că au fost găsite lucruri de neimaginat, cum ar fi bugetul pe 2019 care a fost construit pe un deficit de 2.76%, facturi neachitate în valoare de cinci miliarde de lei şi un deficit de 2,2 miliarde de lei la bugetul asigurărilor sociale din care se plătesc pensiile deşi PSD se lăuda cu excedent.

„La Programul Naţional de Dezvoltare Locală, adică la Ministerul Dezvoltării Regionale, au rămas facturi neachitate de cinci miliarde de lei, pe care PSD a refuzat să le plătească şi le-a lăsat ca un cadou otrăvit pentru viitorul Guvern. [...] Vreau să vă mai spun un lucru extrem de grav. Cum credeţi că au ţinut sub preş această situaţie? Pe spinarea agenţilor economici, pentru că ANAF-ul a blocat rambursările de TVA către agenţii economici cu aproximativ 2,2 miliarde de lei. Deci acesta este un sold de TVA nerambursat şi sunt firme care nu şi-au primit banii încă din luna aprilie. Deci dincolo de faptul că au băgat mâna până la cot, că s-a furat ca-n codru, dincolo de faptul că au lăsat nişte datorii care bubuie în faţă, au minţit agenţii economici, exact cei care creează plus valoare în România şi nu le-au dat banii pe nişte rambursări de TVA”, a declarat vicepremierul Cabinetului Orban.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne