Raluca Turcan: Votul senatorilor în cazul Diaconu va fi sancţionat foarte dur în raportul MCV

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Votul senatorilor prin care s-a respins revocarea lui Mircea Diaconu din Parlament va fi sancţionat foarte dur în raportul MCV din luna ianuarie, a declarat marţi vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

"USL a făcut din nou zid în jurul oamenilor lor pentru a-i feri de justiţie. USL preferă imunitatea în timp ce ARD preferă integritatea. Noi toţi vom plăti pentru votul senatorilor de astăzi în raportul din ianuarie din cadrul MCV. Va fi sancţionat foarte dur acest vot, al celor din USL împotriva unei solicitări a instanţelor internaţionale şi împotriva unei decizii finale irevocabile a justiţiei", a precizat Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL a mai explicat că acest vot din Senat este împotriva unei cerinţe exprese a Comisiei Europene.

"Am ratat o dată integrarea în spaţiul Schengen în septembrie din cauza atacurilor USL la adresa statului de drept. Votul precum cel din Senat de astăzi împotriva justiţiei ne desparte din nefericire din ce în ce mai mult de obiectivele naţionale ale României, de integrare deplină în UE, care nu concepe politicul în justiţie", a declarat Turcan.

Posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu a fost respinsă marţi în plenul Senatului, când 32 de senatori au votat ”împotrivă”, 23 de voturi ”pentru” şi 10 s-au abţinut.

Printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Diaconu fusese declarat în stare de incompatibilitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne