Rămăşiţele uraganului Ida provoacă 46 de morţi în state de pe Coasta de est a SUA

Inundaţii fulger în New York, 2 septembrie 2021
Inundaţii fulger în New York, 2 septembrie 2021 (AFP / Getty Images)

Numărul deceslor cauzate de inundaţiile fulger provocate de uraganul Ida, care a lovit oraşele din estul SUA, a crescut brusc la 46, joi, după ce New Jersey a anunţat că cel puţin 23 de persoane au murit.

Zeci de persoane au murit în şase state din est - Connecticut, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania şi Virginia - după ce rămăşiţele uraganului au adus precipitaţii fără precedent în unele zone. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi un membru al echipelor de asistenţă din Connecticut, care a fost măturat de ape în timp ce răspundea la apelul unei persoane dispărute.

Resturile uraganului Ida au aruncat „averse istorice” peste New York, inundând apartamentele de la demisol, transformând autostrăzile şi bulevardele în adevărate râuri ce au scufundat maşini.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a descris inundaţiile drept un „eveniment meteorologic istoric”, iar Serviciul Meteorologic Naţional a emis pentru prima dată o alertă privitoare la inundaţii fulger în New York.

Fotografiile şi videoclipurile de pe reţelele de socializare au arătat apa curgând în şuvoaie din metroul şi străzile oraşului. Alte videoclipuri au arătat vehicule scufundate până la ferestre pe drumurile principale din şi în jurul oraşului şi pubele de gunoi plutind pe străzi.