Raport FireEye: China spionează Israelul. Guvernul israelian tace mâlc

Hacker
Hacker (politia.md)

Compania de securitate cibernetică FireEye a anunţat, marţi, că o echipă de hackeri chinezi - UNC215 -, care se deghiza pe internet sub aparenţa unei echipe de atacatori cibernetici din Iran, a sustras informaţii de la zeci de agenţii publice şi companii private din Iran, Israel şi Arabia Saudită.

Atacul cibernetic, pe care FireEye îl descrie ca "masiv", pare să facă parte dintr-un program de spionaj electronic pe termen lung în domeniul tehnologiilor de vârf şi al informaţiilor economice.

Citiți și Firmă de securitate cibernetică americano-israeliană descoperă un program vast de spionaj al Chinei. Peste zece ţări afectate

Potrivit analizei făcute de FireEye, vulnerabilitatea sistemelor cibernetice folosită de hackerii chinezi a fost anunţată încă din 2019 de Direcţia Naţională Cibernetică Israeliană (INCD).

Ambasada Chinei a răspuns imediat la raportul companiei FireEye, declarând că "acuzaţiile nefondate ale raportului întocmit împotriva Chinei pe probleme de securitate cibernetică reprezintă defăimare în scopuri politice".

Citiți și NSA publică un raport privitor la hacking-ul Chinei. Beijing-ul răspunde cu acuzaţii

"China este un ferm susţinător al securităţii cibernetice. Întotdeauna s-a opus ferm şi a combătut atacurile cibernetice. De fapt China este o victimă majoră a atacurilor cibernetice", a mai susţinut Ambasada Chinei din Israel.

Yossi Cohen, fostul şef al agenţiei israeliene de spionaj Mossad, a fost acuzat de legături strânse cu China, imediat după terminarea mandatului său.

Citiți și Fostul şef al Mossadului minimizează ameninţarea Chinei comuniste, critică poziţia dură a SUA

Regimul comunist chinez desfăşoară proiecte mari de investiţii în Israel, în special în portul Haifa, care au atras tensiuni şi reproşuri din partea SUA.

Citiți și EXCLUSIV: Cum a reuşit China să roadă economia americană până la temelie

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură