Raport: SUA urmăreşte să dezvolte modalităţi pentru a decodifica comunicaţiile telefonice criptate

Autorităţile americane se apropie tot mai mult de găsirea unor modalităţi de decriptare a datelor private ale utilizatorilor de smartphone-uri.
Matrix
 
Matrix  

Grupul de lucru al preşedintelui american Barack Obama a încercat să dezvolte noi metode pentru a decripta comunicaţiile desfăşurate pe smartphone-uri, conform unor informaţii obţinute de Washington Post.

În condiţiile în care tot mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă folosesc programe de criptare pentru a-şi proteja datele, agenţiile americane, inclusiv Departamentul Justiţiei şi NSA, au încercat să convingă companiile producătoare de telefoane mobile să implementeze aşa zise “uşi lăturalnice”, spărturi în arhitectura de securitate a smartphone-urilor, pentru a permite guvernului accesul la date în cazul unor investigaţii criminale sau legate de securitatea naţională, susţine agenţia de ştiri Sputnik.

Grupul de lucru al preşedintelui american a găsit 4 abordări pe care furnizorii le-ar putea utiliza pentru a obţine acces la datele criptate ale utilizatorilor: adăugarea unui port fizic criptat, divizarea cheilor de criptare, actualizări de software şi aşa numitul “backup forţat”.

Toate aceste patru abordări ar obliga producătorii de telefoane mobile să îşi modifice sistemele de operare pentru a furniza capabilitatea de a decoda conţinutul criptat.

Oficialii americani au negat acuzaţiile din raportul publicaţiei Washington Post, susţinând că urmăresc să obţină doar “claritate şi transparenţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe