Rareş Bogdan a răbufnit: Blestemaţilor! Vă doresc faliment şi şomaj. Meritaţi să putreziţi în puşcării

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a aruncat cuvinte extrem de grele, pe pagina sa de Facebook, la adresa speculanţilor care profită fără scrupule de criza declanşată de pandemia de coronavirus şi cresc masiv preţurile la produse.

În acelaşi timp, liderul liberal a cerut plafonarea de urgenţă a adaosurilor comerciale la alimentele de bază, medicamente de strictă necesitate şi materiale sanitare. Maxim un adaos de 7/8%.

Rareş Bogdan îi transmite, de asemenea, şefului Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, că "a venit momentul să demonstrezi că nu eşti degeaba ca Tuthankamon pe funcţie".

Redăm mai jos mesajul deputatului european:

"Blestemaţilor!

Vă doresc faliment şi şomaj, speculanţilor! Dar să nu veniţi apoi să plângeţi, căci meritaţi să putreziţi în închisori! Faceţi trafic cu nenorocire, luaţi pensionarilor, familiilor cu copii, nevoiaşilor de toate felurile, speranţa, le sporiţi temerile că ar putea muri de foame! Nu aveţi niciun dram de suflet?

Dacă v-ar mânca inima câinii, cum urla de durere Poetul transformat în nebun doar deoarece a avut curaj, şi tot ar fi puţin!

Speculanţilor, aţi simţit că se apropie de toţi prăpastia şi aţi decis că trebuie să cadă doar cei mai oropsiţi? Nu aveţi mame, copii, bunici? Unde trăiţi voi, cei care aţi renunţat la ultima fărâmă de omenie? Cine v-a transformat pe voi în semizei?

Cine v-a dat dreptul să creşteţi de cinci ori preţul la cartofi, măcelărind regulile comerţului liber? V-aţi bazat pe nerozia românilor în cele mai dramatice momente prin care trebuie să se mobilizeze să păşească? V-aţi înşelat! Câştigul obţinut acum vă va otrăvi, va atârna pe vecie deasupra capului vostru, fără şansă de a-l înlătura vreodată!

V-aţi bazat pe faptul că primăriile sunt asaltate de probleme şi sunt în linia întâi a luptei cu nenorocirea asta de virus, deci nu au destui oameni să vă controleze! Nu au, căci trebuie să ducă mâncare celor pe care vreţi voi să-i împingeţi în groapă! Nu au, căci trebuie să patruleze pe străzi, să-i ferească pe oameni de greşeala de a se pune în pericol!

Nu veţi mai fi consideraţi niciodată oameni, ci nişte câini turbaţi! Veţi avea şi voi nevoie de ajutor, dar vi se va întoarce spatele. Aveţi vecini, prieteni, cunoscuţi! Aveţi copii care riscă să fie priviţi cu suspiciune de colegii lor. Îi condamnaţi la izolare! Vreţi să li se pună ştampila de „copilul speculantului” şi să nu mai poată scăpa o viaţă de ea? Inconştienţilor, de ce-i stigmatizaţi?

Singurii care vă vor ajuta, dacă vă vor durea rinichii, vor fi medicii, cei care sunt unele dintre victimele dorinţei voastre de profit pe bază de tragedie! Iar dacă veţi dori să vă construiţi o casă, căscaţi ochii! Să nu cumva să apelaţi la muncitorii unei firme de construcţii al cărei patron mi-a spus că oamenii, toţi proveniţi de la case de copii, acum bărbaţi în toată firea, au început să plângă de disperare!

Speculanţilor, vă cade bine în stomac mâncarea? Ştiţi că o aveţi deoarece un bătrânel a renunţat la un medicament pentru a-şi cumpăra două măşti, una pentru el, alta pentru iubirea vieţii lui, împreună cu care se roagă acum la Dumnezeu?

Speculanţilor, vreţi să vă schimbaţi maşina? Ştiţi că o veţi face pe spinarea unor dascăli pensionari, poate chiar cei care v-au învăţat să scrieţi?

Speculanţilor, ordinarilor, vreţi să vă scoateţi pârleala pe spinarea unor nevoiaşi care caută disperaţi spirt?

Speculanţilor, blestemaţilor, vreţi să vă cumpăraţi maşini noi şi elicoptere cu preţul vieţii unor copii bolnavi de cancer?

P.S. Cer plafonarea de urgenţă a adaosurilor comerciale la alimentele de bază, medicamente de strictă necesitate şi materiale sanitare! Maxim un adaos de 7/8%. În Germania, astăzi, Guvernul Federal a anunţat plafonarea la 10% a adaosurilor comerciale la alimente de bază şi medicamente. Sunt liberal, dar mai înainte de toate sunt Om şi român!

Bogdan Chiriţoiu de la Consiliul Concurenţei, a venit momentul să demonstrezi că nu eşti degeaba ca Tuthankamon pe funcţie!"