Rareş Bogdan: Strategia noastră e extrem de clară şi simplă - anticipate în maximum 3-4 luni

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat, la Digi24, obiectivul liberalilor este să se ajungă la alegeri anticipate în maximum 3-4 luni de zile.

"Pentru PNL cel mai important lucru este să ajungem la anticipate. Dacă fac cvorumul, nu contează dacă ne dau Guvernul jos sau nu, ideea e să ajungem la anticipate. Condiţiile USR sunt şi condiţiile noastre", a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă, în ipoteza că Guvernul Orban va fi învestit şi va obţine aprobarea bugetului pe 2020, consideră că ar fi bine ca apoi executivul să-şi dea demisia şi să meargă astfel către o cale a alegerilor anticipate, liderul PNL a replicat că liberalii au o strategie extrem de clară şi de simplă: "alegeri anticipate în maxim 3-4 luni de zile".

În acelaşi timp, Rareş Bogdan a explicat că cel mai "rău" scenariu pe care îl vede, în urma eşecului negocierilor cu Pro România pentru susţinerea Guvernului Orban, este ca votul de învestire să nu poată fi organizat din lipsă de cvorum, situaţie care ar mai putea dura încă patru săptămâni, până după alegerile prezidenţiale.

Practic, prim-vicepreşedintele crede că în momentul de faţă se profilează o refacere a stângii "care a nenorocit ţara timp de 30 de ani" şi nu exclude ipoteza ca partidul lui Ponta să nu intre în sală, la fel ca PSD, pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar.