Război prin terţi cu Iranul: SUA lansează bombardamente în Yemen

Armata americană susţine că a lansat 20 de lovituri aeriene împotriva poziţiilor teroriste din Yemen începând cu 28 februarie.
Locul unui atac aerian al coaliţiei conduse de saudiţi în capitala yemenită Sanaa, 14 februarie 2016.
Locul unui atac aerian al coaliţiei conduse de saudiţi în capitala yemenită Sanaa, 14 februarie 2016. (Mohammed Huwais/AFP/Getty Images)

Pentagonul a promis luni că va continua lupta în Yemen, în condiţiile în care ţara secătuită suferă în continuare de pe urma unei agresiuni aeriene masive din partea Arabiei Saudite, cu susţinerea mai multor state africane şi arabe din Golful Persic.

Jeff Davis, căpitan în Marina SUA şi purtător de cuvânt al Pentagonului, nu a dat detalii privind locaţiile exacte ale loviturilor aeriene americane din luptele desfăşurate, aparent, împotriva grupării teroriste Al-Qaeda în Peninsula Arabă (AQAP).

“Continuăm să atacăm AQAP în Yemen pentru a suprima această organizaţie teroristă care reprezintă o ameninţare semnificativă pentru SUA”, a susţinut Davis.

Armata americană şi-a amplificat prezenţa în Yemen, aparent pentru a lupta împotriva jihadiştilor, după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite.

În plus, armata yemenită şi mişcarea Houthi Ansarullah au răspuns operaţiunilor desfăşurate de mercenarii saudiţi şi forţele saudite prezente în interiorul Yemenului începând cu 26 martie 2015, când Riadul a lansat atacuri în cea mai săracă ţară a lumii arabe.

În cadrul acestui conflict, guvernul recunoscut internaţional din Yemen, susţinut de Arabia Saudită şi aliaţii săi din Golf, luptă cu rebelii Houthi, sprijiniţi de Iran, care au ocupat capitala Sanaa în septembrie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe