Războiul încă Rece: Puşcaşi marini americani vor fi staţionaţi pe o navă de luptă britanică

Nava de luptă britanică HMS Ocean.
Nava de luptă britanică HMS Ocean. (Captură Foto)

Aproximativ 150 de soldaţi de elită americani şi britanici vor fi staţionaţi pe o navă de luptă a Marinei Regale britanice, ca parte a unui avertisment adresat preşedintelui rus Vladimir Putin. În plus, pe navă se vor afla şi trei avioane MV22 Osprey.

Mişcarea este de asemenea proiectată să demonstreze puterea aliaţilor NATO pe cuprinsul Europei, care sunt îngrijoraţi că ar putea deveni următoarele victime ale ambiţiilor expansioniste ale lui Putin, susţine publicaţia Daily Express.

Totuşi, stânjenitor pentru Marea Britanie, puşcaşii marini americani ar putea fi nevoiţi să se îndrepte către alte naţiuni europe pentru a primi sprijin aerian, deoarece Marina Regală nu mai dispune de un portavion.

Avionul american MV22 Osprey cu decolare verticală va fi testat la bordul navei de luptă HMS Ocean, care transportă şi elicoptere, tehnicienii încercând să testeze dacă rampa de aterizare este suficient de puternică pentru a rezista forţei declanşate în timpul decolării sale.

Pentagonul este forţat să se bazeze pe aliaţii săi pentru a-şi staţiona puşcaşii marini în Europa deoarece problemele din Orientul Mijlociu au întins la maxim resursele, chiar şi pentru cea mai bogată armată a lumii.

Forţa americană staţionată în Mediterană – Unitatea Expediţionară Nr. 15 a Marinei americane – a fost trimisă la Centrul de Comandă american din Irak.

Astfel că puşcaşii americani vor fi staţionaţi pe navele britanice, spaniole, franceze şi olandeze.

Măsura are loc după ce comandanţii militari americani au anunţat că doresc să desfăşoare tancuri şi blindate în Polonia şi naţiunile Baltice, pentru a ajuta la întărirea capacităţilor de apărare a acestor state împotriva Rusiei.

Putin a anexat deja peninsula ucraineană Crimeea şi de peste un an, în estul Ucrainei, are loc un război continuu între rebelii separatişti susţinuţi de ruşi şi trupele guvernamentale ucrainene.

Rusia a ameninţat că va răspunde corespunzător, prin comasarea de trupe şi armament greu lângă graniţele sale cu Europa, dacă NATO îşi va extinde prezenţa militară în statele Baltice, adaugă Daily Express.

Generalul rus Iuri Iakubov din cadrul Ministerului rus al Apărării a declarat că o astfel de mişcare va reprezenta “cel mai agresiv pas făcut de Pentagon şi NATO de la Războiul Rece până în prezent”, adăugând că “Rusia nu va avea nicio alternativă decât să îşi comaseze trupele şi resursele sale pe frontul strategic vestic.”

Într-un spectacol de putere, NATO urmează să desfăşoare în luna septembrie cele mai ample exerciţii militare ale sale într-un deceniu, cu o participare de peste 25.000 de soldaţi aliaţi, incluzând contingentul de puşcaşi marini americani ce va fi staţionat pe HMS Ocean.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe