Răzbunări de tip comunist. China anunţă sancţiuni contra lui Pelosi şi a familiei ei apropiate

Preşedinta Camerei Reprezanţilor din SUA, Nancy Pelosi
Preşedinta Camerei Reprezanţilor din SUA, Nancy Pelosi (Drew Angerer/Getty Images)

China a decis să o sancţioneze pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, şi pe familia sa apropiată, ca răspuns la acţiunile sale "vicioase" şi "provocatoare", a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe.

"În ciuda preocupărilor serioase şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, interferând grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, într-o declaraţie.

China şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de vizita lui Pelosi în Taiwan, dar oficialul american a decis să nu se lase intimidată de ameninţările Beijingului

„Ca răspuns la provocarea flagrantă a lui Pelosi, China decide să adopte sancţiuni împotriva lui Pelosi şi a membrilor familiei ei apropiate, în conformitate cu legile relevante din Republica Populară Chineză”, au adăugat reprezentanţii MAE chinez.

Beijingul nu a dat detalii specifice despre natura sancţiunilor.

Reamintim că în timpul vizitei în Asia, Pelosi a spus că Taiwanul este o emblemă a democraţiei şi un model pentru regiune.

Înainte şi după vizita lui Pelosi la Taipei, Beijingul a a efectuat cele mai mari exerciţii militare din istorie în apropierea insulei. Oficialii din domeniul apărării din Taiwan au spus că exerciţiile sunt „foarte provocatoare” şi au adăugat că monitorizează mişcările.