Reacţia MAE după victoria zdrobitoarea a Maiei Sandu la alegerile din Republica Moldova

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

România felicită cetăţenii Republicii Moldova pentru votul exprimat şi salută victoria obţinută de forţele reformiste şi pro-europene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a transmis Ministerul de Externe condus de Bogdan Aurescu.

"Este o victorie a democraţiei, ce marchează un pas decisiv în direcţia unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susţinut permanent şi îl va susţine şi în continuare, fără rezerve. Cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării şi eficientizării luptei împotriva corupţiei şi construirii unor instituţii democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor", se arată în comunicatul citat.

Potrivit MAE, eforturile în direcţia avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanţie a asigurării dezvoltării Republicii Moldova şi a prosperităţii pentru toţi cetăţenii săi.

"România exprimă speranţa formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susţină abordarea pro-europeană şi să continue, în mod susţinut, procesele de reformă. Ca şi până acum, România va fi alături de Republica Moldova pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi a comunităţii de limbă, cultură şi istorie, inclusiv în ceea ce priveşte continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetăţenilor şi în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova", mai precizează MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne