Reacţia PSD la vestea că Dragnea are un nou partid: Au mai fost încercări şi toate au avut acelaşi traseu

Radu Oprea
Radu Oprea (Screenshot)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a exprimat, luni, poziţia PSD după ce Liviu Dragnea - fostul lider al social-democraţilor - a acuzat că partidul a fost predat în totalitate lui Iohannis de către actuala conducere.

„Primul lucru pe care l-aş spune este că am câştigat alegerile. Aşa că suntem atât de predaţi către oricare altă instituţie încât le-am făcut în ciudă şi i-am bătut de i-am snopit, adică am câştigat alegerile”, a fost replica lui Oprea.

Cât despre anunţul făcut de fostul puşcăriaş Liviu Dragnea, cum că va sprijini un partid nou-înfiinţat, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat:

„Nu e o idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni politice, vă aduc aminte de alţi preşedinţi ai PSD care au avut aceleaşi încercări, aceleaşi demersuri, astăzi sunt undeva în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla acelaşi lucru. Nu văd ce ar putea fi nou, astfel încât acest demers să fie de o altă natură. Au mai fost încercări şi toate au avut acelaşi traseu”.

Radu Oprea a acuzat, totodată, că „de fiecare dată când se mai întâmplă ceva, cum ar fi un congres al PNL sau al USR PLUS, şi se declanşează o criză politică, apar şi spre PSD diferite scenarii”.

„Ne-am obişnuit cu ele, sunt aceleaşi dintotdeauna”, a adăugat acesta.