Reacţie dură de la vârful PNL: Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu au rămas obsedaţi de banii altora, vor noi taxe

Marcel Ciolacu si Titus Corlatean
Marcel Ciolacu si Titus Corlatean (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, îi acuză pe liderii PSD, ALDE şi Pro România - Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - că "au rămas obsedaţi de banii altora", vor să crească taxele pe muncă pentru clasa medie.

"Marcel Ciolacu susţine că dacă PSD (alături de ALDE şi Pro România) va reveni la guvernare va renunţa la cota unică de impozitare şi va introduce cota progresivă, ceea ce ar aduce o creştere a impozitării muncii în special pentru cei aflaţi în clasa medie, care ar fi astfel obligaţi ca din veniturile lor să cotizeze mai mult la buget, deci ei ar rămâne cu mai puţini bani în buzunar. Şi în acest caz, vedem că socialiştii sunt obsedaţi de banii altora. Cum văd că o persoană are succes, cum văd că cineva care munceşte câştigă legal mai mulţi bani, imediat vor să-i bage mâna în buzunar mai adânc. Socialiştii urăsc oamenii curajoşi, oamenii independenţi financiar, oamenii de succes, pentru că acei oameni nu pot fi manipulaţi. Socialiştii vor deci să penalizeze munca, succesul, îi penalizează exact pe acei oameni care au făcut eforturi personale şi financiare, să facă o facultate, să se specializeze, care au stat mii de ore pentru a învăţa. Atunci când trebuie să culeagă roadele muncii lor vin socialiştii să le spună că nu se poate, că trebuie taxaţi suplimentar", a declarat Huţucă.

Vice-preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci susţine că taxa unică de impozitare a salariilor în România este singura formulă corectă.

"Taxa unică este singura formulă corectă pentru absolut toată lumea, pentru că fiecare persoană, indiferent de câştig, plăteşte acelaşi procent. Dacă o persoană câştigă 1.000 de lei, plăteşte 160 de lei, dacă câştigă 10.000 de lei, plăteşte 1.600 de lei. Deci, oricum cine câştigă mai mult plăteşte mai mult, e un calcul foarte simplu. Socialiştii vor să îi taxeze şi mai mult pe cei care oricum plătesc cele mai mari taxe", atrage atenţia liberalul.

Şeful PNL Constanţa arată că un guvern PNL nu trebuie să crească impozitarea românilor ci să fie mai atent cu banii acestora, să îi cheltuie cu mai multă responsabilitate şi chiar să găsească modalităţi pentru a scădea cheltuielile statului.

"Românii plătesc în acest moment destule taxe şi impozite, iar impozitarea muncii este una dintre cele mai ridicate din UE. Noi trebuie să găsim modalităţi prin a duce taxele în jos, atunci când contextul o va permite, şi nu să creştem aceste taxe. Poziţia noastră este că trebuie să scădem cheltuielile statului, că trebuie să îl reformăm, să îl digitalizăm, să îl debirocratizăm", mai spune Huţucă.

Liderul liberal îi atacă dur pe Ponta şi Tăriceanu care în trecut au susţinut taxa unică pentru salariile din România şi care acum visează la cote progresive.

"În mandatul de premier al domnului Tăriceanu, economiştii Alianţei D.A. au introdus cea mai bună măsură fiscală din istoria României: cota unică. Acum, pentru a le face pe plac noilor săi stăpâni din PSD, a ajuns să dezavueze chiar şi cele mai bune măsuri luate de guvernul său. Nici Ponta nu e departe. Când era premier a menţinut şi susţinut cota unică, acum însă l-a lovit iar populismul, aşa că micul Che Guevara şi-a schimbat părerea. Asta arată cât de neserioşi sunt aceşti politicieni", încheie Huţucă.