"Reciclări": Benjamin Netanyahu dă jos o fotografie cu Trump de pe contul său de Twitter

Trump, un mare suporter al Israelului, asemănat acum doi ani cu Regele Cirus al Iranului pentru serviciile aduse evreilor, a fost imediat băgat în dulapul cu rufe murdare.
Preşedintele Donald Trump găzduieşte lideri din Orientul Mijlociu pentru semnarea acordurilor Abraham la Casa Albă, Washington DC
Preşedintele Donald Trump găzduieşte lideri din Orientul Mijlociu pentru semnarea acordurilor Abraham la Casa Albă, Washington DC (Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a scos marţi pe preşedintele SUA, Donald Trump, din fotografia-banner a contului său de Twitter, semnalând o aparentă ruptură cu un aliat politic asupra căruia s-a dezlănţuit urgia mediatică.

O fotografie a lui Netanyahu şezând lângă Trump la o întâlnire de la Casa Albă a ocupat de mult timp locul de frunte pe contul oficial @netanyahu, mărturie a legăturilor strânse ale liderului conservator israelian cu preşedintele republican.

Citiți și Wall Street anunţă că va tăia finanţarea politicienilor pro-Trump după tulburările de la Capitoliu

Dar marţi dimineaţă locul acesteia a fost luat de o altă fotografie, în care se arăta că Netanyahu a fost injectat cu vaccinul împotriva virusului Wuhan, alături de sloganul campaniei de vaccinare a Israelului: „Cetăţeni ai Israelului, ne întoarcem la viaţă”.

Netanyahu a păstrat pe site fotografia întâlnirii sale cu Trump chiar şi după înfrângerea oficială - dar contestată - a preşedintelui republican de către democratul Joe Biden în alegerile din SUA din noiembrie.

Fotografia a fost înlocuită temporar cu o imagine tematică a sărbătorii Hanuka, luna trecută, stârnind speculaţii în mass-media că Netanyahu a decis să se distanţeze de Trump.

Citiți și Noaptea cuţitelor lungi: Lincoln Project alcătuieşte o bază de date cu oficialii administraţiei Trump - "vor fi făcuţi răspunzători"

Dar când s-a încheiat festivalul evreiesc de opt zile, Trump a reapărut - deşi nu mai era singur cu Netanyahu într-o fotografie. Netanyahu postase o imagine cu preşedintele şi miniştrii de externe din Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, semnând un acord la Casa Albă în septembrie, privind formalizarea legăturilor cu Israelul.

Nici o explicaţie nu a fost dată pe site-ul lui Netanyahu referitoare la scoaterea lui Trump din scenă.

În declaraţiile televizate de joi, Netanyahu a numit evenimentele de la Capitoliu drept "furie" şi a spus că este sigur că democraţia americană va învinge.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe