Recompensă de 200.000 de dolari pentru uciderea noului director al Charlie Hebdo


Laurent Sourisseau, noul redactor şef al publicaţiei franceze Charlie Hebdo.
Laurent Sourisseau, noul redactor şef al publicaţiei franceze Charlie Hebdo. (Captură Foto)

Fostul ministru pakistanez Ghulam Ahmad Bilour a declarat luni că oferă o recompensă de 200.000 de dolari pentru cel care îl va ucide pe noul redactor şef al publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, Laurent Sourisseau – cunoscut şi sub numele de Riss – conform Lefigaro.fr.

“Am declarat deja că nu tolerez niciun atac la adresa Sfântului Profet”, a avertizat luni Bilour, după ce Charlie Hebdo a publicat o nouă caricatură a lui Mahomed în luna ianuarie.

Afirmaţiile fostului ministru au fost preluate de publicaţia pakistaneză The Express Tribune, care a scris că fostul ministru va oferi, suplimentar, 100.000 de dolari drept compensaţie familiei fraţilor Kouachi, autorii atentatului asupra redacţiei Charlie Hebdo, conform Agerpres.

Partidul naţional Anawi (al cărui vicepreşedinte a fost Bilour), dar şi guvernul pakistanez s-au desolidarizat de declaraţiile sale dar nu au luat nicio măsură împotriva acestuia.

Sourisseau şi-a început colaborarea cu revista Charlie Hebdo în 1992.

Fiind rănit la umărul drept în timpul atacurilor asupra redacţiei Charlie Hebdo din 7 ianuarie 2015, Sourisseau a devenit director, urmându-l pe caricaturistul Charb la conducerea publicaţiei.

Taiwanului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.