Regăsire neaşteptată: Câine dispărut în urmă cu 3 ani a fost găsit la 1.930 de kilometri depărtare

Foto: (Prin amabilitatea Katrinei Skelton)
Epoch Inspired Staff
01.09.2023

Regăsire neaşteptată: Câine dispărut în urmă cu 3 ani a fost găsit la 1.930 de kilometri depărtare

O familie din Texas, care şi-a pierdut câinele în urmă cu trei ani, s-a bucurat enorm când a primit un telefon în care i s-a spus că acesta a fost găsit, însă modul în care câinele a ajuns în Indiana, la peste 1.000 de kilometri distanţă, a rămas un mister.

Katrina Skelton, în vârstă de 28 de ani, din Sugar Land, şi soţul ei, Mark, au adoptat-o pe căţeluşa Daisy înainte să se nască primul lor copil. Ei au salvat-o pe Daisy luând-o dintr-un adăpost de animale pe când aceasta avea 12 săptămâni, a declarat Katrina.

"În primul an în care am avut-o pe Daisy, am fost doar eu, ea şi soţul meu", a declarat Katrina pentru The Epoch Times. "Ea a fost primul nostru copil. Am avut-o timp de patru ani înainte ca aceasta să dispară".

Câinele a dispărut în februarie 2019. "Poarta a fost lăsată deschisă, iar ea a scăpat împreună cu celălalt câine al nostru în timp ce ne jucam cu toţii în curtea din spate", a spus aceasta. "L-am găsit pe celălalt câine după câteva ore, dar Daisy nu era nicăieri prin preajmă".

 (Katrina Skelton)
(Katrina Skelton)

Nu aveau nicio idee unde a plecat Daisy. Familia a postat fotografii cu ea pe grupurile de Facebook şi a folosit site-ul PawBoost pentru a răspândi ştirea. Au afişat pancarte în toată zona lor şi au verificat adăposturile locale timp de săptămâni şi luni după ce a dispărut Daisy.

"În primele zile mergeam cu maşina prin zonă, strigându-i numele, şi ori de câte ori ne contacta cineva crezând că a văzut-o", a spus Katrina.

Aproape în fiecare zi verificau online dacă microcipul ei fusese scanat.

"Nu cred că am renunţat vreodată cu adevărat să o mai căutăm", a spus Katrina. "Ea a fost mereu în inima noastră, iar fiul meu mai mare, Jackson, vorbea deseori despre ea."

 (Katrina Skelton)
(Katrina Skelton)

Anii au trecut, până când pe 4 ianuarie, Mark a primit un telefon de la o anume Tiffany Clay, din Marion, Indiana, care o găsise pe Daisy.

"Daisy a intrat în curtea din spate a lui Tiffany, şi apoi aceasta a dus-o la veterinar pentru a-i scana microcipul", a povestit Katrina. Ei au primit un e-mail de la compania de cipuri, raportând incientul.

Cumva, Daisy a călătorit 1.930 de kilometri de la casa ei din Sugar Land până în oraşul din nordul statului Indiana.

Katrina a spus că a fost "şocată şi emoţionată" şi că "nu i-a venit să creadă". Aproape imediat, au pornit într-o călătorie maraton de 17 ore pe şosea, în care ea a învăţat câteva lucruri despre viaţă, după cum a postat mai târziu pe pagina sa de Facebook. Ea a notat printre altele că "Texas este ţara mea preferată" şi că a fost impresionată că "încă există oameni amabili".

 (Katrina Skelton)
(Katrina Skelton)

La reîntâlnirea cu Daisy, deşi a durat un pic până să se acomodeze, aceasta şi-a recunoscut repede familia.

"Soţul meu, Mark, şi-a dat jos pălăria şi a fost ca şi cum s-a aprins un bec", a spus Katrina. "Daisy a început să latre entuziasmată şi să se ghemuiască în braţele noastre!"

Deşi Daisy părea foarte sănătoasă, ca şi cum ar fi fost hrănită şi îngrijită, Katrina a dus-o totuşi la veterinar după ce s-au întors în Texas; au aflat că avea paraziţi la inimă şi au început să o trateze.

Una peste alta, Katrina a spus că Daisy "se simte bine acasă", dar că "trebuie să îi menţină un nivel de activitate scăzut pentru a se asigura că se odihneşte mult". Vechea lor pasiune de a se plimba în parc este amânată până când Daisy se va reface complet.

 (Katrina Skelton)
(Katrina Skelton)

Deocamdată, Katrina a adăugat: "Ne bucurăm să o avem din nou acasă" şi "o iubim şi petrecem cât mai mult timp cu ea".

Astăzi, băieţii sunt mult mai mari decât acum trei ani, când Daisy a plecat. Dar ea recuperează timpul pierdut. Katrina a mai menţionat: "S-a întors să îi urmărească pe băieţi ca şi cum ar fi copiii ei. Este ca şi cum nu au pierdut nicio zi împreună".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor