Regele Spaniei retrage titlul de "Ducesă de Palma" Infantei Cristina, pentru corupţie

Infanta Cristina a Spaniei.
Infanta Cristina a Spaniei. (Carlos Alvarez / Getty Images)

Regele Felipe de Spania a retras surorii sale Infanta Cristina titlul de "Ducesă de Palma de Mallorca”, ce i-a fost acordat în 1997 de către regele Juan Carlos, tatăl acestora, prin "decizie personală", relatează presa spaniolă, monarhul fiind unica persoană care poate revoca un titlu nobiliar.

Decizia de retragere a titlului, aprobată de Guvern, a fost publicată vineri în Buletinul Oficial de Stat. Este pentru prima dată, de când s-a instaurat monarhia în Spania, ca un rege să retragă un titlu nobiliar. Nici măcar Ducelui de Feria, nu i-a fost retras titlul după ce a fost condamnat de Tribunalul Suprem pentru răpire, corupere de minori şi delict contra sănătăţii publice, potrivit cotidianului spaniol ABC.

Infanta Cristina este căsătorită cu fostul campion olimpic de handbal, Ińaki Urdangarin, în vârstă de 47 de ani, care a fost acuzat de trafic de fonduri publice destinate obţinerii de contracte în Insulele Baleare şi în Valencia, în beneficiu personal, suma deturnată fiind de 6,1 milioane de euro.

Infanta nu mai este membru al Familiei Regale, iar din 2011, de când a primit primele denunţuri împotriva soţului ei, aceasta nu a mai participat la acţiunile Casei Regale. Ea rămâne "Infanta de Spania", a-6-a în linie de succesiune la Coroană, iar pierderea titlului de ducesă nu-i afectează pe cei 4 fii ai acesteia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe