Regimul chinez demolează o nouă biserică. Se amplifică temerile privind suprimarea creştinismului

Biserica Sfeşnicul Auriu din oraşul Linfen, provincia chineză Shanxi, este distrusă de autorităţile comuniste în 9 ianuarie 2018.
Biserica Sfeşnicul Auriu din oraşul Linfen, provincia chineză Shanxi, este distrusă de autorităţile comuniste în 9 ianuarie 2018. (Captură Foto)

Autorităţile chineze din nordul ţării au demolat o a doua biserică, amplificând temerile că Partidul Comunist ateist ar putea lansa o campanie împotriva creştinismului.

Biserica evanghelică "Sfeşnicul Auriu" din oraşul Linfen, provincia chineză Shanxi, a fost demolată marţi cu ajutorul explozibililor.

O echipă mare, alcătuită din membri ai Forţelor de Poliţişti Înarmaţi ai Poporului şi oficiali locali, a detonat dinamita plasată în interiorul clădirii, folosindu-se apoi de macarale şi buldozere pentru a distruge total biserica, potrivit martorilor.

O biserică catolică din provincia învecinată Shaanxi a fost demolată, de asemenea, luna trecută, la 20 de ani după deschiderea ei.

China garantează libertatea religioasă, însă autorităţile comuniste reglementează şi controlează ferm multe aspecte ale practicii religioase.

Bisericile trebuie să fie aprobate oficial, iar pastorii trebuie să respecte o serie de reguli stricte impuse de guvern.

"Sfeşnicul Auriu" era o biserică independentă neînregistrată, deschisă de un cuplu evanghelist, servind o congregaţie de peste 50.000 de persoane.

Încă de la construirea ei în anul 2009, această biserică a fost marcată de tensiuni cu autorităţile comuniste.

Potrivit China Aid, o organizaţie din Texas (SUA) pentru drepturile creştinilor, membrii congregaţiei au fost bătuţi de aproximativ 400 de oficiali comunişti în timpul unui incident care a avut loc în septembrie 2009. Liderii bisericii au primit la acea vreme sentinţe grele cu închisoare pentru acuzaţii precum adunarea unei mulţimi pentru a tulbura traficul şi ocuparea ilegală a unui teren agricol.

Autorităţile chineze au adoptat o poziţie mai dură împotriva practicării creştinismului începând cu 2013.

Oficialii comunişti au lansat o campanie de suprimare a bisericilor în provincia Zhejiang, campanie accelerată în 2015. Peste 1.200 de cruci creştine au fost înlăturate în timpul campaniei, potrivit unor activişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe