Regimul chinez negociază cumpărarea grupului Forbes Media

Conglomeratul chinez HNA Group se află în tratative pentru cumpărarea unui pachet majoritar de acţiuni al grupului american de publishing, Forbes Media, ce deţine renumita revistă Forbes.
(Captură Foto)

Grupul de investitori Integrated Whale Media Investments (IWM), din Hong Kong, care deţine 95% din Forbes Media, se află în tratative cu o altă companie media chineză, şi totodată mai caută şi alţi potenţiali cumpărători pentru cea mai mare parte sau pentru întregul său pachet de acţiuni, au declarat Agenţiei Reuters două surse familiare cu această problemă.

HNA, care a ocupat anul trecut locul 353 în lista celor mai mari 500 de companii din lume, Fortune Global, s-a aflat în discuţii cu IWM de câteva săptămâni pentru un acord în valoare de cel puţin 400 milioane de dolari, a mai susţinut sursa.

Forbes Media a refuzat să comenteze.

Negocierea are loc la trei ani după ce familia Forbes, care a înfiinţat revista financiară americană (cu acelaşi nume) cu 100 de ani în urmă, a cedat grupului IWM pachetul său majoritar de acţiuni în Forbes Media. La vremea respectivă, valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 475 milioane de dolari.

HNA, care deţine active în valoare de peste 100 miliarde de dolari, şi-a extins domeniul său tradiţional – de aviaţie şi logistică – la sectoarele financiar, media şi cultural.

La sfârşitul anului trecut, HNA Capital, braţul financiar al grupului, a cumpărat 80% din acţiunile Beijing Lianban Caixun Cultural Media, o companie media ce conduce website-ul influentei reviste financiare Caijing, potrivit datelor publicate în registrul companiilor de stat chineze.