Regimul comunist chinez strânge şurubul şi mai mult: parodiile TV sunt interzise

(Getty Images)

Agenţia naţională chineză pentru reglementarea mass mediei ia măsuri împotriva parodiilor video, a declarat agenţia de ştiri de stat Xinhua, pe fondul unei campanii extinse de suprimare a oricărui conţinut considerat a fi o încălcare a valorilor fundamentale socialiste.

Decizia a fost luată după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi-a întărit priza asupra puterii la reuniunea recentă a Congresului Naţional al Poporului prin înlăturarea limitei privind numărul de mandate prezidenţiale pe care le poate deţine o persoană. În acelaşi timp, Partidul Comunist Chinez şi-a întărit controlul asupra mass mediei dând controlul filmelor, ştirilor şi publicaţiilor către puternicul Departament de Publicitate.

Xinhua a afirmat că site-urile care găzduiesc materiale video trebuie să interzică filmele care “distorsionează, ridiculizează sau defăimează lucrările literare şi de artă clasice”, citând joi o directivă a Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune.

Reuters a primit o copie a directivei, care a fost marcată în mod neobişnuit cu “foarte urgent”.

Surse din industrie au declarat că actuala campanie comunistă chineză de suprimare a conţinutului media, care a luat amploare începând cu 2017, are un efect negativ asupra activităţii producătorilor şi distribuitorilor de conţinut.