Regimul comunist chinez strânge şurubul şi mai mult: parodiile TV sunt interzise

(Getty Images)

Agenţia naţională chineză pentru reglementarea mass mediei ia măsuri împotriva parodiilor video, a declarat agenţia de ştiri de stat Xinhua, pe fondul unei campanii extinse de suprimare a oricărui conţinut considerat a fi o încălcare a valorilor fundamentale socialiste.

Decizia a fost luată după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi-a întărit priza asupra puterii la reuniunea recentă a Congresului Naţional al Poporului prin înlăturarea limitei privind numărul de mandate prezidenţiale pe care le poate deţine o persoană. În acelaşi timp, Partidul Comunist Chinez şi-a întărit controlul asupra mass mediei dând controlul filmelor, ştirilor şi publicaţiilor către puternicul Departament de Publicitate.

Xinhua a afirmat că site-urile care găzduiesc materiale video trebuie să interzică filmele care “distorsionează, ridiculizează sau defăimează lucrările literare şi de artă clasice”, citând joi o directivă a Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune.

Reuters a primit o copie a directivei, care a fost marcată în mod neobişnuit cu “foarte urgent”.

Surse din industrie au declarat că actuala campanie comunistă chineză de suprimare a conţinutului media, care a luat amploare începând cu 2017, are un efect negativ asupra activităţii producătorilor şi distribuitorilor de conţinut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe