Reglări de conturi mafiote. O înregistrare audio ar confirma că Dodon şi Ceban au pus la cale anularea alegerilor din Chişinău

Conţinutul înregistrării este absolut halucinant şi demonstrează că rezultatele alegerilor din Chişinău au fost anulate prin decizia comună a lui Plahotniuc şi Dodon, afirmă Andrei Năstase.
Protest în PMAN după invalidarea alegerilor din Chişinău de către instanţele de judecată
Protest în PMAN după invalidarea alegerilor din Chişinău de către instanţele de judecată (facebook.com/olesea cember)

În spaţiul public de la Chişinău a apărut marţi, 16 iunie, o înregistrare audio în care se pretinde ca ar fi vocea lui Igor Dodon şi a primarului Ion Ceban care vorbesc despre posibilitatea şi modalitatea anulării mandatului de primar câştigat în 2018 de Andrei Năstase.

Într-un mesaj pe Facebook, şeful statului susţine că înregistrarea este un fals foarte evident, iar vocile nu le aparţin.

„Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase şi avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc.

Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac şi promovează astfel de falsuri”, a adăugat Dodon, menţionând că se aşteaptă şi la apariţia altor falsuri pe măsură ce se apropie campania electorală.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut Procurorului General să iniţieze investigarea penală a lui Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc, Ion Ceban, precum şi a judecătorilor implicaţi în anularea alegerilor pentru primăria capitalei din 2018.

În opinia lui Năstase, conţinutul înregistrării este absolut halucinant şi demonstrează că rezultatele alegerilor au fost anulate prin decizia comună a lui Plahotniuc şi Dodon. „În prezent are loc cea mai mare reglare de conturi dintre clanurile mafiote din recenta istorie a R.Moldova.”