Reîncepe. Israelul ia în calcul reintroducerea unor restricţii anti-COVID

Vaccinare anti-Covid-19
Vaccinare anti-Covid-19 (gov.md)

Guvernul Israelului ia în calcul reintroducerea unor restricţii în condiţiile în care ţara se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, scrie EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Israel a fost înregistrat luni cel mai mare număr de rezultate pozitive la teste de la începutul lunii aprilie. Mai exact, autorităţile sanitare au înregistrat 10.202 cazuri de infectare din 29.681 de teste efectuate duminică, ceea ce marchează un procent de pozitivare de aproape 39% şi creşte rata de reproducere a virusului la 1,32, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii.

Totodată, 168 de pacienţi infectaţi se află internaţi în stare gravă, ceea ce reprezintă o creştere de 95% comparativ cu săptămâna trecută, ceea ce îngrijorează spitalele, care încep să ia în calcul o posibilă redeschidere a saloanelor pentru bolnavii de COVID-19.

În consecinţă, după creşterea progresivă a numărului de cazuri de infectare în ultimele săptămâni, Guvernul evaluează introducerea unor măsuri restrictive care fuseseră anulate, precum utilizarea măştilor de protecţie în spaţii închise.

Potrivit media locală, autorităţile israeliene au în vedere totodată implementarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul bebeluşilor şi copiilor preşcolari, după ce Statele Unite au autorizat vineri posibilitatea de a începe vaccinarea la aceste grupe de vârstă.

Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron, iar după un număr considerabil de cazuri de infectare, mortalitatea s-a aflat în scădere începând din martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură