Relaţiile dintre preşedintele Francois Hollande şi Julie Gayet se complică în loc să se normalizeze

Preşedintele francez  François Hollande şi actriţa Julie Gayet.
Preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet. (Pascal Le Segretain / Getty Images)

Relaţiile amoroase dintre preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet au început să se complice în loc să se clarifice şi intră pe un făgaş imprevizibil, notează miercuri ziarul spaniol ABC.

După dezvăluirea relaţiei lor de revista Closer - care a publicat la 10 ianuarie fotografii ale preşedintelui în faţa apartamentului din vecinătatea Palatului Elysee -, cei doi nu s-au mai putut întâlni, încercând să scape de scandalul provocat de ruptura dintre Hollande şi partenera sa, Valérie Trierweiler.

Hollande a încercat să afişeze o oarecare 'normalitate' în activitatea lui de şef de stat, care îi lasă puţine oportunităţi pentru 'escapade nocturne'. În schimb, Julie Gayet, care s-a refugiat în apartamentul cu chirie pe care îl împarte cu o colegă actriţă, se află într-o situaţie foarte incomodă. O primă tentativă de a ieşi până la un supermarket din apropiere s-a încheiat în mod precipitat în urma asaltului reporterilor.

A doua apariţie publică a lui Julie Gayet a decurs destul de 'normal', cu prilejul unei şedinţe foto pentru prezentarea ultimei colecţii de bijuterii a lui Charlotte Dauphin. Nu au avut loc incidente, iar după fotografiile publicitare Gayet s-a pierdut din nou în anonimat. Actriţa a fost aleasă recent să o dubleze pe Nicole Kidman în filmul 'Grace de Monaco' al regizorului Olivier Dahan, care va deschide Festivalul de la Cannes din luna mai.

O activitate distractivă, dar până la urmă secundară. Gayet este în ultimul timp foarte solicitată de presă, radio şi televiziune, fără ca această faimă bruscă să-i schimbe statutul profesional şi fără să clarifice viitorul relaţiei sale cu Francois Hollande. În urmă cu câteva zile, Hollande a ţinut să precizeze că Franţa nu va avea o nouă primă doamnă, cel puţin în perioada imediată.

I se atribuie lui Hollande intenţia de a rămâne burlac o perioadă lungă de timp. Fără a avea posibilitatea de a se instala la reşedinţa oficială a preşedintelui Franţei, Gayet va fi obligată să suporte inconvenientele unui statut neoficial de primă doamnă, lipsit de orice fel de avantaje. Locuind într-un apartament închiriat împreună cu o prietenă, Julie va trebui probabil să se mute într-un nou apartament 'mai confortabil' şi să aştepte ca noul bărbat al vieţii sale să se elibereze de treburile ţării pentru a o putea vizita.

O situaţie incomodă pentru această femeie 'liberă', care va fi nevoită să aştepte să-i sune telefonul pentru a afla orele disponibile ale bărbatului său. Va fi în schimb urmărită, zi şi noapte, de o haită de 'paparazzi', care vor încerca să fure cât mai multe instantanee posibile.

Între timp, Valérie Trierweiler, în calitate de primă doamnă, îşi va putea păstra intimitatea graţie şoferilor şi serviciilor de securitate puşi la dispoziţie de Elysee. Gayet nu va avea parte de astfel de onoruri. Ar fi scandalos ca Ministerul de Interne să se ocupe de securitatea personală a unei femei care nu are deocamdată alt statut decât cel de amantă a şefului statului.

Această situaţie incomodă s-ar schimba numai dacă Hollande ar fi de acord să-şi oficializeze relaţia amoroasă şi ar cere-o în căsătorie pe Julie sau i-ar cere să-i devină parteneră de drept. Însă relaţiile lui Hollande cu Ségolene Royal (mama celor patru copii ai săi) şi cu Valérie Trierweiler, partenera sa oficială din ultimii ani, nu lasă loc de optimism privind ideea preşedintelui despre trăinicia legăturilor sale amoroase, conchide ABC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe