Remedii casnice din condimente. Partea a II-a

Ceai de ghimbir şi lămâie.
Ceai de ghimbir şi lămâie. (Cat Rooney / The Epoch Times)

Multe din condimentele pe care le folosim zilnic nu doar oferă gust şi savoare alimentelor pe care le consumăm, ci posedă şi multe proprietăţi utile, menite să ne facă viaţa mai uşoară şi mai confortabilă. Trebuie doar să cunoaştem aceste lucruri.

12. Sarea

Constituie un remediu anti-infecţios şi analgezic extrem de eficient. Clătirile şi gargarele cu soluţie sărată sunt utile în cazul inflamării cavităţii bucale şi a gâtului. Soluţia sărată este recomandată pentru ştergerea rănilor, înţepăturilor şi muşcăturilor de pe corp.

13. Piperul Cayenne sau piperul roşu (condiment foarte iute, asemănător la culoare cu boiaua. Se face din coaja şi din seminţele ardeiului iute de Cayenne)

Pentru curăţarea cavităţii sinusurilor nazale: se presară piper pe produsele alimentare ce se consumă. Se respiră simultan. Durerea de gât se atenuează după o clătire cu următoarea soluţie (un vârf de cuţit de piper la un pahar de apă). În plus, piperul cayenne suprimă pofta de mâncare şi accelerează metabolismul. Clătirile cu infuzia preparată cu adaos de piper cayenne ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor gingiilor, le accelerează vindecarea şi elimină durerea de dinţi. În acest caz, este recomandată următoarea proporţie: 1 linguriţă de piper la 1 ceaşcă de apă.

14. Ienibahar

Acest condiment uşurează durerile musculare. Praful de ienibahar se amestecă cu apă pentru a obţine o textură groasă. Ulterior, pasta preparată se pune pe o cârpă curată şi se aplică pe zona dureroasă.

15. Seminţele de ţelină

Reprezintă un bun remediu diuretic. Infuzia recomandată: 1,5 linguriţe de seminţe de ţelină la 1 ceaşcă de apă clocotită, care se macerează timp de 20 de minute. Infuzia, de asemenea, poate fi folosită de către femeile care au întârzieri de ciclu menstrual. În plus, seminţele de ţelină ajută la reducerea tensiunii arteriale şi constituie un remediu calmant.

16. Menta

Tratează durerile de abdomen. Infuzia: 1,5 linguriţe de frunze uscate de mentă la o cană de apă clocotită. Amestecul se strecoară înainte de întrebuinţare.

17. Chimenul

Este eficient împotriva răcelii. Proporţia: la 1 ceaşcă de apă - 1 linguriţă de chimen, se fierbe timp de câteva secunde, se răceşte şi se bea dintr-o înghiţitură.

18. Cardamomul

Ajută la digestie. Infuzia: 1 linguriţa de cardamom la 1 ceaşcă de apă clocotită. Se lasă timp de 30 de minute şi se bea împreună cu alimentele.

19. Frunzele de dafin

Ajută la eliminarea mătreţii. Se adaugă câteva frunze de dafin la 1 litru de apă, care se ţine pe foc până la punctul de fierbe, se acoperă şi se lasă 20 de minute. Soluţia obţinută se răceşte şi cu ea se clăteşte părul, lăsându-l timp de 45-60 de minute, învelit într-un prosop, apoi se clăteşte abundent.

20. Ghimbirul

Atenuează senzaţia de greaţă. Infuzia recomandată: 1/2 linguriţă de ghimbir la 1 ceaşcă de apă clocotită. Soluţia se strecoară înainte de servire. Mestecatul ghimbirului proaspăt poate fi chiar mai eficient. Elimină, de asemenea, durerea de cap: se amestecă pulberea de ghimbir cu apă, iar pasta obţinută se pune pe zona dureroasă a capului. Uşurează tusea şi arsurile la stomac: se amestecă 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat cu 1 linguriţă de miere.

21. Busuiocul

Facilitează tusea. Infuzia: 1 linguriţă de frunze uscate de busuioc la 1 ceaşcă de apă clocotită. Se lasă pe un timp scurt, apoi se adaugă miere şi se bea.

22. Anasonul

Tratează formaţiunile tumorale benigne apărute în urma alergiilor, răcelii sau gripei, şi facilitează senzaţia de balonare a abdomenului. Preparăm următorul ceai: 1 linguriţă de seminţe de anason la un pahar de apă clocotită. Infuzia se strecoară înainte de servire. În plus, mestecând seminţe de anason, veţi putea scăpa de respiraţia urât mirositoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură