Remus Borza se face membru ALDE, "pentru a da un exemplu şi altor intelectuali"

Borza susţine că s-a înscris la ALDE pentru a-i convinge pe intelectuali că politica nu se face în Piaţa Universităţii, pe forumuri, pe Facebook, ci într-un partid politic.
Conferinţele Focus Energetic, ediţia a XXII-a, 7 august 2014. În imagine Filip Cârlea, AFEER şi Remus Borza, Hidroelectrica
Conferinţele Focus Energetic, ediţia a XXII-a, 7 august 2014. În imagine Filip Cârlea, AFEER şi Remus Borza, Hidroelectrica (Epoch Times România)

Avocatul Remus Borza, cunoscut opiniei publice în special în calitate de fost administrator judiciar Hidroelectrica şi titular al unei condamnări la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, s-a înscris în ALDE, formaţiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi de Daniel Constantin.

Înscrierea a avut loc, potrivit lui Borza, la invitaţia lui Tăriceanu, Daniel Constantin, şi fostului ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

Borza a mai precizat că prin înscrierea sa în ALDE îşi doreşte să dea un exemplu şi altor intelectuali să nu mai stea pe margine şi să îşi asume un rol activ pe scena politică.

"În 20 de ani, am fost contactat de trei oameni, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Daniel Chiţoiu şi mi-au făcut această propunere. Nu vreau să fiu ipocrit, m-am gândit şi acum 4 ani şi acum 8 ani dacă e cazul să intru în politică şi mi-am spus mereu că trebuie să mai aştept pentru a avea un portofoliu, un statut social. Cred că acum la 44 de ani este momentul să accept provocarea şi să dau un îndemn şi altor categorii de români, de exemplu intelectualii care stau pe margine şi chibiţează, că politica nu se face în Piaţa Universităţii, pe forumuri, pe Facebook, politica se face activ într-un partid politic (...) De ce ALDE? Mi-au oferit această şansă, PNL şi PSD nu au înţeles că este nevoie de o înnoire a clasei politice, există acolo un talibanism, o gerontocraţie care nu acceptă ideea de reformă internă", a declarat Borza.

Avocatul a mai precizat că "DNA a oferit în ultimii ani o asanare a scenei politice, a pregătit terenul pentru jucători noi".

"Mesajul meu este de a reda România românilor, celor care s-au zbătut, conducând firme, antreprenorilor autohtoni care au rezistat pe o piaţă discriminatorie, este un mesaj de a reforma instituţiile statului, administraţia publică centrală şi locală care este birocratizată şi ineficientă. Trebuie schimbată imaginea Parlamentului, reformat sistemul sanitar, educaţia, sistemul de pensii, sprijinită economia naţională", a declarat Borza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne