Renate Weber, somată să atace la CCR ordonanţa pe Codul Administrativ

Renate Weber
Renate Weber (Senat.ro)

Senatoarea USR Florina Presadă îi reaminteşte Avocatului Poporului, Renate Weber, că în urmă cu două săptămâni i-a solicitat să atace la Curtea Constituţională (CCR) ordonanţa de urgenţă prin care a fost adoptat Codul Administrativ.

Indignată de faptul că Renate Weber nu suflă un cuvânt pe tema solicitării primite, Presadă îi reaminteşte succesoarei lui Ciorbea că are în faţă o alegere: fie reabilitează reputaţia instituţiei pe care o conduce fie continuă pe linia predecesorului său ce a aservit-o "unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu?"

"Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână. Are pe masă cel puţin două cereri să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare.

Doamnă Weber, poate nu vă place că aveţi această competenţă, conform Constituţiei, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR. Trebuie să explicaţi românilor - poporului, dacă vreţi - de ce nu daţi curs solicitărilor privind Codul Administrativ. Trebuie totuşi să aflăm şi noi de ce nu vreţi un control pe un act normativ despre care ştim că include prevederi declarate neconstituţionale anterior - cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari.

Asta ca să nu mai pomenesc despre procedura adoptării lor prin ordonanţă de urgenţă: Consiliul Legislativ zice şi el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare.

Doamnă Avocat al Poporului, aveţi de ales. Decizia vă aparţine. Reabilitaţi reputaţia acestei instituţii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu?

Iubeşte România cu ochii deschişi!", scrie, pe Facebook, Florina Presadă.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, Florina Presadă a depus la Avocatul Poporului o solicitare prin care cerea sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţa de urgenţă de adoptare a Codului Administrativ. Vă invităm să urmăriţi aici materialul video în care Florina Presadă explică motivele pentru care cere atacarea la CCR a OUG-ului pe Codul Administrativ.