Renumita revistă Sports Illustrated vrea să publice articole generate de inteligenţa artificială. Continuă să îşi concedieze angajaţii

(Screenshot)

La începutul acestei luni, Arena Group, care deţine reviste precum Men's Journal şi Sports Illustrated, a anunţat că va începe să publice articole generate de inteligenţa artificială. Cu toate acestea, Ross Levinsohn, director general şi preşedinte al companiei, a promis că "AI nu va înlocui niciodată jurnalismul", relatează site-ul Futurism.

Totuşi, se pare că Levinsohn nu s-a ţinut de cuvânt. Continuând o campanie de reducere de personal care durează de câţiva ani, Sports Illustrated a fost lovită de o nouă rundă de concedieri devastatoare care afectează mai mult de 10 angajaţi.

"Bună ziua! Am fost concediat de la [SI]. Nu e grozav!", a scris pe Twitter Chris Almeida, fost editor al revistei.

"După şapte ani şi jumătate în care am scris despre NHL, NBA, NFL, MLB, LPGA, Cupa Mondială, Jocurile Olimpice şi multe altele, şi eu am fost concediat de Sports Illustrated în această dimineaţă", a replicat Alex Prewitt, fost redactor senior.

Potrivit unei note interne obţinute de Awful Announcing, Arena Group a concediat 17 angajaţi şi a creat 12 posturi vacante pentru a "reflecta noile nevoi" ale revistei, fără a clarifica dacă nevoile respective ar putea implica adoptarea Inteligenţei Artificiale generative pe care compania-mamă o foloseşte la Men's Journal, menţionează site-ul citat.

"Astăzi este o zi de schimbare în afacerea noastră la Sports Illustrated", se arată în memoriu. "Restructurăm grupul nostru Sports Illustrated pentru a reflecta modul în care consumatorii interacţionează cu noi şi cum răspundem nevoilor partenerilor şi publicului nostru."

Se pare că Sports Illustrated calcă pe urmele CNET, un site de tehnologie cândva apreciat, care a fost surprins în timp ce producea în secret articole generate de inteligenţa artificială pline de erori, după mai multe runde de concedieri.

De asemenea, şi în ceea ce priveşte acurateţea, articolele generate de AI ale Arena Group nu sunt de cea mai bună calitate. Futurism, cu ajutorul unui expert în medicină, a descoperit că primul său articol de inteligenţă artificială pentru Men's Journal, intitulat "Ce ar trebui să ştie toţi bărbaţii despre testosteronul scăzut", conţinea cel puţin 18 erori, în ciuda tonului autoritar al prozei sale sintetizate.

Ca răspuns, articolul a fost rescris în grabă şi pe larg pentru a corecta inexactităţile. Cu toate acestea, unele au scăpat printre degete.

Totuşi, acest lucru nu a părut să deranjeze Arena. Un purtător de cuvânt al grupului a susţinut într-o declaraţie oferită pentru Futurism că firma are "încredere în articole".

Deşi Sports Illustrated nu a folosit încă inteligenţa artificială generativă pentru articolele sale - cel puţin într-un mod care să fie dezvăluit cititorilor - pare că este doar o chestiune de timp până când va fi forţat să o facă. Arena, la urma urmei, tocmai a redus numărul de angajaţi şi, având în vedere că alte publicaţii, printre care Buzzfeed, au început deja să creeze conţinut cu inteligenţă artificială, industria în general pare să fie invadată de boţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură