Renzi ameninţă că se va opune bugetului UE. Italia nu mai poate primi alţi refugiaţi

Premierul italian Matteo Renzi cere un ajutor imediat pentru gestionarea refugiaţilor. Criza UE privind imigranţii devine un coşmar puternic şi Bruxelles-ul refuză pur şi simplu să recunoască faptul că a luat o decizie proastă.
Matteo Renzi
Matteo Renzi (Andreas Solaro/AFP/Getty)

Italia este copleşită de afluxul de refugiaţi şi face acum apel la o nouă evaluare. Italia nu poate face faţă unui număr similar de noi imigranţi în acest an. Premierul Renzi a declarat că va demisiona dacă este respinsă modificarea Constituţiei în 4 decembrie.

Premierul Renzi realizează că vastul şi nepopularul aflux de refugiaţi trebuie să fie oprit sau s-ar putea să fie nevoit să demisioneze. Paza de coastă italiană a salvat peste 6.000 de persoane din mare şi doar anul acesta au sosit pe mare în Italia aproximativ 155.000 de refugiaţi. Ei vin din Libia cu ajutorul traficanţilor de persoane.

Mai mult, Renzi s-a văzut nevoit să ameninţe că se va opune bugetului UE dacă celelalte state membre ale blocului refuză să accepte refugiaţii. Premierul italian a subliniat faptul că Italia plăteşte Uniunii Europene 20 miliarde de euro şi obţine înapoi doar 12 miliarde, adăugând că acest sistem nu funcţionează.