Reportaj NTDTV: Cartea Falun Gong pusa pe lista neagra rusa

In Rusia, membrii grupului spiritual persecutat in China sunt supusi unui nivel crescut de discriminare de catre propriul guvern. Cartea principala a Falun Gong (sau Falun Dafa), a fost numita recent publicatie extremista de catre Ministerul Justitiei rus. Aceasta inseamna ca daca oamenii sunt prinsi ca vand sau doar ca poseda aceasta carte, ei pot fi amendati. Iata mai multe amanute despre aceasta.

Asociatia Falun Dafa rusa considera ca aceasta actiune reprezinta o forma de discriminare impotriva drepturilor omului practicantilor Falun Gong din Rusia.

Potrivit lui Sun Lezhi, de la Asociatia Falun Dafa Rusia: “Decizia instantei din Krasnodar si actiunile Ministerului Justitiei sunt ilegale si nefondate, nu le admitem urmand sa le atacam in justitie.”

Cartea de baza a Falun Gong, numita Zhuan Falun, a fost tradusa pana in prezent in peste 40 de limbi. Versiunea in limba rusa a fost publicata acum 10 ani si aprobata de catre Ministerul Educatiei din Rusia in anul 2000. Textele cartii invata oamenii sa aiba compasiune, sa fie toleranti si sinceri.

“Urmez principiile Falun Dafa de 12 ani. Din Zhuan Falun am realizat o multime de lucruri: de ce trebuie sa fiu o persoana buna si sa am o inima curata in aceasta viata; de ce nu pot minti sau fura; de ce nu pot sa raspund cu aceeasi moneda cand cineva da in mine sau ma injura; de ce trebuie sa ma uit in interiorul meu atunci cand sunt implicata intr-un conflict; si de ce nu trebuie sa ii critic pe ceilalti”, afima Irina Oshirova, de la Asociatia Falun Dafa Rusia.

Autorul cartii, dl. Li Hongzhi, a fost nominalizat de trei ori pentru Premiul Nobel.

“Cartea vorbeste despre cum sa urmezi principiile Adevar, Bunatate, Toleranta. Dupa ce au citit aceasta carte multi au incetat sa mai ia droguri, au incetat sa consume alcool si s-au lasat de fumat. Aceasta carte poate ajuta la ridicarea moralitatii societatii umane si a fost publicata in intreaga lume. Ajuta societatea 100%”, arata Sun Lezhi.

“Practica Falun Gong mi-a ajutat foarte mult din punct de vedere fizic. In prezent, am uitat practic de toate afectiunile care ma chinuiau in trecut, precum osteocondroza si faringita”, spune Julyana Kim, practicanta Falun Gong din Moscova.

Avocatul Mihail Sinitsyn ii ajuta pe practicantii Falun Dafa in rezolvarea problemelor legale legate de aceste abuzuri ale drepturilor lor. Opinia sa este ca instanta in mod intentionat nu i-a anuntat pe practicanti, ca acestia sa nu poata lua parte la procedurile judiciare, intrucat ei ar fi putut demonstra in fata judecatorului, influenta pozitiva, atat fizica, cat si spirituala, a Falun Dafa asupra practicantilor.

“Decizia instantei violeaza drepturile practicantilor Falun Dafa rusi, referitoare la accesul la informatie si libertatea de a actiona potrivit credintei lor”, a declarat avocatul Mihail Sinitsyn.

Sinitsyn a adaugat ca nici procuratura, nici Ministerul Justitiei nu au facut niciun fel de acuzatii directe impotriva Falun Dafa.

“In ultimii patru ani regimul comunist chinez si-a raspandit in Rusia propaganda calomnioasa la adresa Falun Gong si a exportat persecutia in afara Chinei, incercand sa atraga de partea sa guvernul rus prin intermediul beneficiilor economice si al afacerilor comerciale. Din pacate, autoritatiile ruse i-au acceptat propaganda si minciunile si l-au ajutat in raspandirea lor.” (Sun Lezhi - Asociatia Falun Dafa Rusia)

Pe lista publicatiilor declarate extremiste in Rusia se afla si un detaliat raport investigativ, ai carui autori sunt David Kilgour si David Matas, referitor la extragerile de organe de la practicantii Falun Gong, ce are loc in China.

“Consider ca decizia instantei si actiunile Ministerului Justitiei au inversat principiile binelui si al raului. Ganditi-va: daca societatea nu poate diferentia binele de rau, ea va fi in mare pericol. Cred ca regimul comunist chinez va pica curand, la fel cum a picat si partidul comunist al Uniunii Sovietice. Nu as vrea ca guvernul rus sa fie complice al crimelor Partidului Comunist Chinez. Doresc natiunii ruse numai bine si noroc”, afirma Sun Lezhi.

Un apel al practicantilor Falun Gong rusi impotriva deciziei tribunalului din Krasnodar va fi declarat in curand.

Articolul a fost preluat de pe site-ul televiziunii New Tang Dinasty:

http://english.ntdtv.com/?c=150&a=6778

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe