Reprezentant al statului Missouri încurajează libertatea de exprimare din Shen Yun

Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez
Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez (© 2013 SHEN YUN PERFORMING ARTS)

ST. LOUIS – “Este cu adevărat o plăcere să fiu aici şi să aflu totul despre dans şi istorie – incredibila cultură de peste 5.000 de ani vechime; iar dansurile sunt spectaculoase”, a declarat Tim Jones, reprezentantul statului Missouri.

“Este o experienţă minunată”, a spus el.

Shen Yun, cu sediul în New York, călătoreşte în jurul lumii pentru a răspândi cultura Chinei inspirată de divin şi istoria sa veche de 5.000 de ani. Seara este formată din numere scurte de dans clasic chinez şi câteva dansuri populare provenite din peste 50 de etnii din China. Cântăreţi şi instrumentalişti de clasă mondială sunt de asemenea prezenţi în program.

“Este foarte plăcut. Costumele sunt minunate şi este foarte interesant să afli despre cultura chineză”, a spus reprezentantul Jones, menţionând costumele colorate şi făcute de mână ale Shen Yun.

Reprezentantul Jones a discutat de asemenea despre unele teme ale libertăţii întâlnite în spectacol. Unele dansuri descriu poveşti de curaj în faţa persecuţiei continue a oamenilor credincioşi.

Descrierea artistică a acestor poveşti a fost interesantă pentru Jones. “Ştiu că o mulţime de culturi, prin diverse forme de arte şi exprimări creative” fac unele declaraţii. “Cred că oamenii ar trebui să fie liberi să facă acest lucru în felul lor”, a menţionat el.

“Sper că ei vor continuă să fie capabili să se exprime liber. Sunt bineveniţi în America, unde ei au libertatea de a se exprima pe ei înşişi şi cultura lor”, a concluzionat Jones.

Informaţii oferite de NTD Television şi Sharon Kilarski

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.