Reprezentativa României pierde în faţa Rusiei la Campionatul Mondial

Jucătoarele selecţionerului Tomas Ryde s-au înclinat în faţa Rusiei la o diferenţă de nouă goluri în primul meci din 'Main Round' al turneului mondial din Japonia, un rezultat deloc frumos pentru noi şi care nu a reflectat realitatea din teren.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu. (FRH - Federaţia Română de Handbal/facebook)

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă cu scorul de 27-18 (10-10) de echipa similară a Rusiei, duminică dimineaţă, la Kumamoto, în Grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia. Partida a fost una de care pe care, cu schimbări de situaţie pe tabela de marcaj care au adus multe emoţii fanilor celor două selecţionate, dar care din nefericire s-a încheiat dramatic pentru noi.

Prima repriză a fost una excelentă pentru fetele lui Tomas Ryde, apărarea şi atacul au excelat, au reuşit să dezvolte inteligent jocul, au avut luciditate, multă ambiţie şi determinare, tricolorele fiind cel puţin la egalitate cu rusoaicele. La pauză scorul a fost egal 10-10, şi speranţele pentru o evoluţie cel puţin la fel de bună ca în prima repriză le avea fiecare dintre noi.

După revenirea de la vestiare duelul a fost destul de echilibrat până în minutul 40, când a avut loc o ruptură în jocul româncelor, care parcă îşi pierduseră concentrarea. Rusia a început să pună stăpânire pe joc, a diversificat acţiunile de atac, a fost mult mai agresivă, beneficiind totodată şi de erorile din jocul fetelor noastre. A urmat o serie de nouă goluri consecutive care a dus până la urmă la rezultatul final înregistrat pe tabela de marcaj. Rusia a obţinut astfel a şasea sa victorie consecutivă în Japonia.

Dacă astăzi România bătea Rusia, ţara noastră reintra în lupta pentru o medalie.

Duminică se vor desfăşura şi celelalte două partide din grupă, Muntenegru - Japonia şi Spania - Suedia.

În clasament Rusia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Spania, 4 puncte, Suedia, 2 puncte, Muntenegru, 2 puncte, România, 0 puncte, Japonia, 0 puncte.

România va juca următorul meci marţi, cu Suedia (13:30, ora României).

Au evoluat echipele:

România: Denisa Dedu (1 gol) - Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (2 goluri), Cristina Neagu (5), Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (1), Cristina Florica (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (1), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu (1). Selecţioner: Tomas Ryde.

Rusia: Ana Sedoikina (3), Anastasia Laghina - Polina Kuzneţova (1), Ana Sen (1), Olga Gorşenina (1), Ana Viahireva (5), Vladlena Bobrovnikova (5), Ksenia Makeeva (3), Elena Mihailicenko, Olga Fomina (2), Iana Jilinskaite (1), Elizaveta Malaşenko, Iulia Managarova, Kristina Kojokar (3), Anastasia Ilarionova (1), Iaroslava Frolova (1). Selecţioner: Ambros Martin.

Au arbitrat Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni (ambele din Argentina).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport