Reuters: Doar jumătate dintre medicii francezi vor să se vaccineze, acuză o "lipsă totală de încredere"

Medici din China in timpul crizei de coronavirus
Medici din China in timpul crizei de coronavirus (Epoch Times România)

Noile statistici publicate în Franţa sugerează ceea ce este, fără îndoială, o tendinţă globală mai largă de ezitare şi scepticism atunci când vine vorba de actualul mare impuls de „vaccinare a tuturor”.

Reuters constată că doar „jumătate din lucrătorii din domeniul sănătăţii din instituţiile franceze vor să fie vaccinaţi” - chiar şi după ce mulţi dintre ei sunt frecvent martorii ravagiilor pe care le produce COVID-19 asupra persoanelor în vârstă şi bolnave.

„Există o pierdere totală de încredere”, a declarat în raport un lucrător care îngrijeşte bolnavii la domiciliu şi un reprezentant al sindicatelor, care reflectă rezistenţa la presiunea crescândă exercitată de personalul adesea plătit necorespunzător, care lucrează în condiţii de muncă dificile şi căruia i se cere să se vaccineze ca să nu pună în pericol siguranţa pacienţilor vârstnici.

Reuters prezintă un refren comun în rândul îngrijitorilor din prima linie, după cum urmează:

Marie-France Boudret, care lucrează într-o casă pentru bătrâni franceză, a urmărit un pacient sufocându-se în faţa ei, după ce COVID-19 îi infectase plămânii. Dar când angajatorul ei i-a oferit un vaccin împotriva virusului, asistenta a ezitat.

"Am unele îndoieli", a spus Boudret, în vârstă de 48 de ani. "Prefer să aştept".

Tendinţa este, de asemenea, observată în întreaga Europa, ridicând temeri profunde în rândul oficialilor din domeniul sănătăţii că populaţia în vârstă este supusă unui mare risc în măsura în care mulţi lucrători din domeniul sănătăţii refuză sau amână să îşi facă vaccinul.

Raportul oferă exemple din Germania şi Elveţia, unde rezistenţa la vaccin în rândul personalului medical ar putea fi chiar mai mare decât în ​​Franţa. „În Germania, operatorul de îngrijire la domiciliu BeneVit Group a chestionat personalul în noiembrie şi a constatat că doar 30% doresc să se vaccineze”, scrie Reuters.

Cât despre Elveţia, raportul citează următoarele: „Peter Burri, şeful ProSenectute, cel mai mare grup de advocacy din Elveţia pentru vârstnici, a declarat că cel mult jumătate din personalul medical din sectorul medical este dispus să se vaccineze”.

Franţa dezbate în ultima vreme dacă persoanele în vârstă cu afecţiuni preexistente ar trebui sau nu să fie vaccinate cu vaccinul AstraZeneca. Anterior, Emmanuel Macron a avut o neobişnuită ieşire publică avertizând împotriva acestuia, însă, marţi, oficialii guvernamentali din domeniul sănătăţii au revizuit poziţia cu privire la lipsa datelor din studiile clinice şi a ridicat acum interdicţia pentru persoanele de 65 de ani.

În prezent, Franţa se apropie de cifra de 4 milioane de persoane infectate cu virusul Wuhan de la începutul pandemiei şi peste 87.000 de decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe