"Revoluţionarul" BOT "ChatGPT" este o ameninţare pentru motorul de căutare Google?

(Captură Foto)

Robotul experimental numit ChatGPT pare să dea bătăi de cap lui Google. Atunci când i se adresează întrebări, oferă răspunsuri relevante şi simple, în loc să prezinte o listă de linkuri de internet. Poate chiar să genereze idei de unul singur. Să fie acesta sfârşitul motorului de căutare clasic, se întreabă publicaţia austriacă Exxpress.

Potrivit sursei citate, lansarea ChatGPT a determinat conducerea Google să declare "cod roşu" de urgenţă. Unii se tem că firma se îndreaptă spre momentul final odată cu sosirea unor schimbări tehnologice uriaşe care ar putea da peste cap afacerea.


Coşmarul din Silicon Valley devenit realitate

De mai bine de 20 de ani, motorul de căutare Google a fost principala poartă de acces la internet din întreaga lume. Însă, cu un nou tip de tehnologie Chatbot, care este pe cale să reinventeze sau chiar să înlocuiască motoarele de căutare tradiţionale, Google ar putea să se confrunte cu prima ameninţare serioasă la adresa activităţii sale principale de căutare.

ChatGPT a fost dezvoltat de un laborator de cercetare numit OpenAI, care se bazează pe tehnologia şi cunoştinţele dezvoltate în comun de Google şi multe alte companii. De fapt, tehnologia de bază din spatele ChatGPT a fost dezvoltată chiar de cercetătorii de la Google.

Google trebuie să facă o alegere

"Nicio companie nu este invincibilă, toate sunt vulnerabile. Pentru companiile care au avut un succes extraordinar cu un singur lucru care defineşte piaţa, este greu să aibă un al doilea act cu ceva complet diferit", a declarat Margaret O'Mara, profesor la Universitatea din Washington, specializată în istoria Silicon Valley.

Potrivit experţilor din industrie, Google va trebui să decidă în cele din urmă dacă îşi va revizui motorul de căutare şi va încorpora (sau va evolua către) un Chatbot ca imagine a serviciului său emblematic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură