Robert Moreno este noul selecţioner al primei reprezentative de fotbal a Spaniei

"Luis Enrique a anunţat că nu va continua ca selecţioner (...) Noi am decis ca Robert Moreno va fi înlocuitorul lui Luis Enrique", a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Federaţiei spaniole de specialitate (RFEF), Luis Rubiales.
Noul selecţioner al naţionalei de fotbal al Spaniei, Robert Moreno.
Noul selecţioner al naţionalei de fotbal al Spaniei, Robert Moreno. (Getty Images)

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal a Spaniei este spaniolul Robert Moreno (41 de ani) după cum a anunţat preşedintele RFEF, Luis Rubiales, într-o conferinţă de presă convocată de urgenţă la sediul Federaţiei de la Las Rozas.

Luis Enrique, afectat de o gravă problemă în familie, a luat hotărârea să demisioneze de la cârma echipei La Roja: "Luis Enrique a anunţat că nu va continua ca selecţioner (...) Noi am decis ca Robert Moreno va fi înlocuitorul lui Luis Enrique", a declarat Rubiales.

Selecţionata Spaniei este una din adversarele României în preliminariile Campionatului European de anul viitor (meci programat pe 5 septembrie - Arena Naţională). La ultimele trei meciuri jucate în actuala campanie de calificare pe banca tehnică a fost Robert Moreno - secundul lui Enrique - care a asigurat interimatul pe banca naţionalei: 2-0 în Malta, 4-1 cu Insulele Feroe şi 3-0 acasă cu Suedia.

În Grupa F din preliminariile EURO 2020, Spania este lider autoritar.

Mandatul lui Luis Enrique (49 de ani) a durat 11 luni, el fiind înlocuitorul Fernando Hierro, demis vara trecută după ce echipa sa a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia.