Robu către Fritz: Mandatul dvs e nul! “Cazul Fritz” va fi cel mai “gras” caz al DNA de mulţi ani încoace

Nicolae Robu
Nicolae Robu (facebook.com/Nicolae-Robu)

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu, trimis în judecată anul trecut în dosarul vânzărilor de case naţionalizate, l-a acuzat, marţi, pe actualul edil Dominic Fritz că îi minte pe timişoreni şi că blochează tot ce a lăsat el în lucru, că a oprit licitaţii şi a reziliat contracte. Totodată, Robu a mai acuzat că Fritz, în încercarea de a scăpa de DNA, şi-a delegat semnăturile şi a rămas un primar fără portofoliu.

De asemenea, Robu a susţinut, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că a aflat din “surse PLUS” că Fritz ar vrea să îi “prăduiască” pe locuitorii municipiului folosindu-se de ONG-uri şi diverse “structuri clientelare”.

“Un prim exemplu concret, dat în vileag acum o zi de Renaşterea Bănăţeană, este contractul ‘bine ticluit’ de la COLTERM, de peste 1.100.000 lei (!!!), bine ticluit şi scos la licitaţie total incorect în scurtul mandat, dar iată, suficient de lung pt porcării, al directorului pus acolo de dv, pus în pofida faptului că avea la activ o înfruptare din banii unei firme private - sau poate tocmai pt asta?!”, a adăugat Robu.

În plus, fostul edil le-a cerut timişorenilor să nu se lase manipulaţi de aceşti “specialişti cu care ne-am procopsit” şi să se uite în jur cu obiectivitate pentru a face comparaţii între realizările sale şi cele ale administraţiei Fritz.

Reacţia dură a lui Robu vine în contextul în care după ce Fritz pe fostul consilier personal al primarului precedent şi “baron peste pieţele din Timişoara", care "a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariţii misterioase din gestiune şi resurse publice folosite în beneficiu personal”. Detalii aici.

Redăm integral postarea lui Nicolae Robu:

SĂ VĂ FIE RUŞINE, DOMNULE FRITZ! FACEŢI DE RÂS POPORUL GERMAN, PE CARE NOI, ROMÂNII ŞI MAI ALES BĂNĂŢENII ÎL ADMIRĂM PENTRU TOT CE A DAT EL UMANITĂŢII ÎN ŞTIINŢĂ, ÎN ARTĂ, ÎN TEHNOLOGIE ETC!

În 31 de ani de politică postrevoluţionară, NIMENI n-a minţit ca dv în Timişoara! Toţi actorii politici - şi nu mă refer numai la Primari - au avut o minimă decenţă! Dv nu aveţi!

Domnule, eu am dovedit că ştiu să manageriez proiecte -am manageriat sute!-, fără a mă încurca la niciunul, timp de 8 ani, ca Rector al UPT şi alţi 8 ani, ca Primar al Timişoarei! Am făcut DE LA ZERO două pasaje deodată pe bani de la bugetul local, ca să vin cu doar două exemple de realizări din mulţimea imensă pe care le-am reuşit în cei 8 ani de mandat de Primar! Şi am cu ce să mă mândresc şi ca Rector al UPT: bibliotecă de top internaţional, institut de cercetări de top internaţional, bază sportivă conţinând bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, 2 terenuri de tenis, 5 terenuri de fotbal, hală pt sporturi de interior, etc, etc!

EU AM DEMONSTRAT PRIN FAPTE, DOMNULE, CAPACITATEA DE A FACE!

N-am început niciun proiect pe care să nu-l duc la bun sfârşit pe motiv că nu am asiguraţi banii! În România, ca de altfel şi în Germania şi oriunde, nici nu te lasă legea, chiar dacă ai fi inconştient şi ai vrea să faci aşa ceva!

Dv n-aţi fost în stare de nimic, vârful carierei dv reale, nu romanţate, fiind poziţia de secretară a unui pensionar, care cu 10 ani înainte de a vă oferi dv acest post de secretară a fost Preşedinte! Cu 10 ani înainte! Şi aveţi tupeul să minţiţi că eu am pornit proiecte fără acoperire şi că dv încercaţi să le salvaţi?!

Aţi blocat tot ce am lăsat eu în lucru, aţi stopat licitaţii, aţi reziliat contracte! Asta este tot ce aţi făcut în 4 luni! Totul sub minciuna ordinară că aţi primit o grea moştenire! Eu am postat tabelul cu toate facturile lăsate de mine la plată -la plată, nu în restanţă, dv n-aveţi nici măcar înţelegerea termenilor!- la 30.10.2020, cu data şi suma! Transparenţă 100%! La 30 octombrie, tot ce era de plătit data din octombrie şi septembrie, cu excepţia a 6 facturi care erau din ultima zi a lui august! O SITUAŢIE DE INVIDIAT! Postaţi şi dv sumele încasate de Primărie în noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie, din cotele defalcate din impozitul pe venit şi din taxele şi impozitele locale! Dacă tot vorbiţi de transparenţă! Să vadă timişorenii cât s-a încasat -sunt sute de milioane, doar în aceste luni!- şi ce mincinos au în frunte!

CE VREŢI SĂ FACEŢI CU BANII TIMIŞORENILOR, DOMNULE?! Eu ştiu din surse interne USR PLUS, mai bine zis PLUS, pt că s-au săturat de dv şi oameni care au crezut că sunteţi altceva! Iată ce vreţi: vreţi să-i prăduiţi prin ong-urile care v-au sprijinit şi alte structuri clientelare! Un prim exemplu concret, dat în vileag acum o zi de Renaşterea Bănăţeană, este contractul “bine ticluit” de la COLTERM, de peste 1.100.000 lei (!!!), bine ticluit şi scos la licitaţie total incorect în scurtul mandat, dar iată, suficient de lung pt porcării, al directorului pus acolo de dv, pus în pofida faptului că avea la activ o înfruptare din banii unei firme private -sau poate tocmai pt asta?!-.

Aţi minţit în dosarul de alegeri, aţi minţit în dosarul de la jurământ, minţiţi continuu din prima zi de mandat!

IA PREZENTAŢI DV, ÎN PLUS FAŢĂ DE CE V-AM CERUT LEGAT DE BANI, DOVADA CĂ AVEŢI DOMICILIUL ÎN TIMIŞOARA! E simplu: fotocopii după paginile din cartea de identitate şi din paşaport, ambele eliberate de autorităţile germane, în care este înscris domiciliul! PENTRU CĂ NU PUTEŢI FI DV MAI PRESUS DE LEGE ÎN ŢARA ASTA, numai pt că nu-i sunteţi cetăţean! Aşa cum dacă, de exemplu, dl Toma, Primarul Girocului, şi-ar pierde de drept mandatul -atenţie: unul corect obţinut în cazul său!- în clipa în care n-ar avea domiciliul în Giroc, ci, de exemplu, la 100 m de Giroc, în Timişoara, tot aşa şi mandatul dv este pierdut de imediat de după jurământ, pt că aveţi domiciliul în Germania!

Crezând că veţi scăpa de DNA, aţi delegat semnăturile şi aţi rămas Primar fără portofoliu -unic în România. Dar dv aţi delegat ceva ce de fapt nu aveaţi, domnule! Dv nu aveaţi drept de semnătură nicio clipă, pt că mandatul dv este nul de drept din start! Domnule Fritz, “cazul Fritz” va fi cel mai “gras”caz al DNA de mulţi ani încoace!

Stimaţi timişoreni, eu vă respect indiferent dacă m-aţi votat sau nu! Ştiu că prin anumite greşeli pe care le-am făcut -le-am conştientizat, cu întârziere şi le regret!- v-am supărat pe unii şi v-am făcut să nu mă votaţi. Dar că am muncit pt Timişoara, că am luptat pt Timişoara, că am asumat impopularitate -prin demolare garaje, prin tăiere cabluri, prin supraimpozitare 2.000 (co)proprietari clădiri, etc-, că am lăsat în urmă realizări mari, fiind trup şi suflet dedicat oraşului, nu cred că mi se contestă! NU VĂ LĂSAŢI MANIPULAŢI DE ACEŞTI SPECIALIŞTI ÎN AŞA CEVA CU CARE NE-AM PROCOPSIT! UITAŢI-VĂ ÎN JUR CU OBIECTIVITATE, FACEŢI COMPARAŢII ŞI E SUFICIENT!