Rodrigo Garcia spune că Shen Yun este ’Foarte Special’

Erika Paola Gutierrez şi Rodrigo Garcia la spectacolul Shen Yun Performing Arts în Kennedy Center la Washington.
Erika Paola Gutierrez şi Rodrigo Garcia la spectacolul Shen Yun Performing Arts în Kennedy Center la Washington. (Sally Sun / The Epoch Times)

Washington - Prestigiosul Kennedy Center situat în centrul Washingtonului (D.C.), a primit cu căldură Shen Yun Performing Arts Touring Company pentru al treilea an la rând. Cireşii înfloriţi erau în plină floare înfrumuseţând râul Potomac şi creând oraşului o aură de fantezie.

Acesta a fost primul din cele câteva spectacole, Shen Yun fiind salutat la scenă de către iubitorii de cultură din zona D.C. Printre cei care s-au bucurat de spectacolul serii au fost proprietarul restaurantului "Serendipity Georgetown 3", Rodrigo Garcia şi însoţitoarea sa, Erika Paola Gutierrez, fostă dansatoare şi acum preşedinte şi fondator al firei de relaţii publice epgPR.

"Cred ca spectacolul este magnific, într-adevăr frumos, a declarat domnul Garcia adăugând că a fost dificil de exprimat în cuvinte profunzimea experienţei sale cu Shen Yun.

"A prezentat într-adevăr foarte multe suferinţe ale chinezilor ... chiar totallitatea lor. Este aproape greu de spus cu adevărat. Este ceva ce trebuie să vezi pentru a crede ", a precizat el.

Misiunea Shen Yun este reînvierea culturii antice chineze veche de 5000 de ani prin dans clasic chinez, muzică tradiţională şi operă.

Mituri şi legende antice exprimate prin intermediul artei transmit ceea ce a fost distrus în cei şaizeci de ani de regim comunist şi prin Revoluţia Culturală.

Dl Garcia a înţeles spectacolul ca pe o modalitate de exprimare a culturii lor ancestrale prin intermediul artelor spectacolului şi, în special prin dans. "Am primit un mesaj de speranţă şi posibilă schimbare şi o mulţime de ... creativitate artistică."

Shen Yun le-a arătat "emoţiile şi sentimentele lor, şi speranţa lor pentru viitor", a spus el.

Dl Garcia a adăugat că el a avut o conversaţie amicală cu o doamnă chinezoaică în timpul pauzei spectacolului. Ea a avut o poveste uimitoare de spus, "despre sine şi experienţa ei în China acestor vremuri şi unele din suferinţele prin care a trecut familia ei", a spus el.

"Deci, o parte din mine a început să se simtă chiar mai ataşată de spectacol", a continuat el. "Am fost foarte impresionat în multe feluri."

Shen Yun are programate treisprezece spectacole la Kennedy Center şi domnul Garcia a spus, "Toată lumea ar trebui să vină şi să-l vadă, este cu siguranţă un spectacol foarte spectaculos, foarte special!"

Erika Gutierrez a fost, de asemenea, mişcată de Shen Yun.

"Cred că a fost uimitor ... frumos, scenele diferite, culori, mişcările.

"Am fost şi eu o dansatoare aşa că a fost grozav de vizionat", a spus ea. "Tehnica a fost măreaţă, culorile şi totul. A fost într-adevăr un spectacol uimitor. "

Când a fost întrebată cum ar descrie spectacolul, doamna Gutierrez a spus, "Este un spectacol cu o mulţime de diferite acte şi diferite tipuri de mini spectacole."

Shen Yun repune în scenă începutul istoriei cu dinastiile antice până în China zilelor noastre, unde adepţii Falun Gong, o practica paşnică de meditaţie, sunt torturaţi şi închişi de către Partidul Comunist Chinez.

"Eu cred că a fost o mare durere de inimă şi de multe vremuri grele acolo," a spus doamna Gutierrez, adăugând, "Dar e frumos să poţi vedea un spectacol ca acesta unde poţi vedea de asemenea toată frumuseţea Chinei, chiar dacă ştii cât de grele sunt lucrurile acolo."

Când spectacolul s-a apropiat de sfârşit doamna Gutierrez a simţit că Shen Yun i-a oferit o perspectivă, nu numai asupra trecutului Chinei, ci, de asemenea, asupra lucrurilor cu care oamenii trebuie să se confrunte astăzi.

"Toate lucrurile prin care au trecut oamenii din China. Ei încearcă acum să prospere şi încearcă să treacă prin asta", a spus ea. "Sperăm că lucrurile se vor schimba."

Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, este într-un turneu mondial cu misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts Touring Company va avea spectacole la Kennedy Center Opera House, Washington, DC, pânâ la 1 aprilie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură