Rogers Cup. Simona Halep, declaraţii după meciul de dublu de la Toronto (video)

Simona Halep şi Leylah Fernandez (Canada) au fost eliminate în runda inaugurală a probei de dublu a competiţiei canadiene de sportivele Nicole Melichar (Statele Unite) şi Kveta Peschke (Cehia), cu scorul de 6-1, 3-6 (5-10).
Simona Halep (27 de ani) şi Leylah Fernandez (Canada, 16 ani) la Rogers Cup.
Simona Halep (27 de ani) şi Leylah Fernandez (Canada, 16 ani) la Rogers Cup. (Captură foto)

Simona Halep (27 ani, 172 WTA - la dublu) alături de tânăra sa parteneră canadiancă Leylah Fernandez (16 ani, 460 WTA - la dublu) le-au avut ca adversare în runda inaugurală a turneului WTA Premier 5 “Rogers Cup presented by National Bank”, care se dispută la Toronto, pe favoritele numărul şapte la cucerirea trofeului, cuplul format din tenismenele Nichole Melichar (Statele Unite) şi Kveta Peschke (Cehia), cele din urmă impunându-se cu scorul de 1-6, 6-3, 10-5.

Perechea ceho-americană, mult mai experimentată, a profitat de o scădere în jocul adversarelor de la mijlocul setului secund (3-3), adjudecându-şi astfel prezenţa în faza superioară a competiţiei canadiene după doar 65 de minute de joc.

''Acest prim meci nu a fost uşor deloc, a fost dificil. Sincer, am fost nervoasă. Am avut o pauză lungă şi îmi e greu să am din nou ritm. După părerea mea, am jucat bine, decent. Am făcut câteva greşeli importante, dar asta este. Trebuie să învăţ din acest meci şi să fiu mai bună mâine (miercuri, n. red.)'', a declarat fosta lideră WTA la conferinţa de presă de după meci.

''Pentru mine a fost extraordinar să joc alături de o jucătoare foarte tânără, iar ea a jucat foarte bine, aşa că o felicit. Să fie optimistă. Are un viitor frumos în faţa şi îi urez noroc la turneele următoare, să fie încrezătoare. A fost o experienţă interesantă pentru mine. M-am simţit un pic bătrână, fiind cu zece ani mai în vârstă decât ea'', a continuat Halep.

Simona Halep (4 WTA - la simplu) campioana en titre la Rogers Cup, nu va părăsi însă circuitul dotat cu premii în valoare de 2,83 milioane dolari. Ea va debuta miercuri pe tabloul principal de simplu, direct în turul doi, unde o va întâlni în premieră pe americanca Jennifer Brady (24 ani, 76 WTA).